bezár
 

film

2013. 06. 05.
Eredménytelenül fellebbezett a TV2 a 33 millió forintos bírság miatt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Másodfokon is jogszerűnek találta a bíróság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának határozatait, amelyekben összesen 33,6 millió forintra bírságolta a TV2-t a Joshi Bharat című műsor több adásának korhatári besorolása miatt.

prae.hu

A médiatanács Szóvivői Irodája szerdán az MTI-vel közölte: az öt műsort, amelyeket "16 éven aluliaknak nem ajánlott" helyett 12-es karikával sugárzott a csatorna, 2010 elején vetítették, és azokról 2010 decemberében hozott három határozatot a médiahatóság. 
   
A négy februári és egy április adások családon belüli erőszakot, agressziót, konfliktusok erőszakos megoldási kísérleteit, kiskorú gyermek elhanyagolását, bántalmazását, szenvedélybetegségeket, öngyilkossági kísérletet, családtagok közötti bizalmatlanságot, hűtlenséget és szexualitást érintő témákat tártak a nézők elé, ezért 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni a műsorszámokat - tudatta a hatóság.  
   
A feltárt szabálytalanságok miatt a médiatanács 33,6 millió forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra 2010. decemberi határozataiban. A TV2 jogorvoslattal élt, de a bíróság első- és másodfokon is jogszerűnek ítélte a hatóság döntéseit.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés