bezár
 

zene

2013. 06. 04.
Alexander Pereira lett a Scala operaház új intendánsa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alexander Pereirát választotta meg kedden a Scala új intendánsának a milánói operaházat működtető alapítvány ügyvezető testülete.

prae.hu

Pereira a legalkalmasabb személy arra, hogy megőrizze és növelje is a Scala értékét - mondta a sajtónak Giuliano Pisapia milánói polgármester, a Scala alapítvány elnöke. 
   
Pisapia elmondta, hogy Pereirát egyhangú támogatással választották ki az intendánsi állásra kiírt nemzetközi pályázatra jelentkező huszonöt jelölt közül. A feltételek között szerepelt, hogy a pályázók kulturális menedzseri tapasztalattal bírjanak és finanszírozást is képesek legyenek szerezni az operaház számára. 
   
A 65 éves, Bécsben született Pereira korábban tíz éven át a zürichi operaház intendánsa volt, 2012-től a Salzburgi Ünnepi Játékok vezetője. Külföldiként Itáliához és Milánóhoz is kötődik: tizenkét éven át az Olivetti olasz vállalatnál dolgozott, kiválóan beszél olaszul, feleségével együtt Milánóban él.
   
Pereira hivatalosan 2015-től veszi át az eddigi intendáns, a párizsi operához távozó Stephane Lissner helyét, aki az olasz sajtó szerint már jelenleg is "fél lábbal" a francia fővárosban dolgozik.

Pereira első feladata a Scala 2016-os programjának összeállítása lesz az ehhez szükséges források megtalálásával. A milánói operaház a tavalyi évet veszteség nélkül zárta, de Pereira fizetése negyedével kevesebb lesz Lissnerénél, aki alapbérként évi bruttó 350 ezer euróban részesül.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés