bezár
 

építészet

2013. 06. 04.
Életre kel Békéscsaba kétmilliárdból felújított belvárosa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Életre kel Békéscsaba felújított belvárosa. A csaknem két milliárd forintból, EU támogatással újjávarázsolt városközpontot a lakosság hivatalosan pénteken tekintheti meg először - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

prae.hu

Tóthné Svecz Valéria elmondta: a beruházás befejező szakaszához érkezett. Békéscsaba belvárosában 32 ezer négyzetméternyi köztér újult meg a katolikus templom, a városháza és a Jókai Színház által határolt területen, felújították a főtér épületeinek homlokzatát, restaurálták a műemléki házakat. 
   
Az önkormányzat - a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel közösen, uniós támogatásból - pénteken először rendez szórakoztató és kulturális programokat az új főtéren a város lakóinak. 
   
A köztereken a munkálatok egy-két héten belül végleg befejeződnek. A hivatalos zárórendezvény június 21-én lesz, egy újabb háromnapos kulturális programsorozat keretében, szintén EU-támogatással.
   
A Békéscsaba Belváros-rehabilitáció első ütem projektre az önkormányzat 1,1 milliárd forint támogatást nyert a Dél-Alföldi regionális Operatív program keretéből, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A beruházás teljes költsége 1,944 milliárd forint - mondta Tóthné Svecz Valéria. Megjegyezte: az önkormányzat sikeresen pályázott a Belügyminisztérium önerőalapjára, így a beruházás több eleme teljes támogatással valósul meg, a projekt saját erőből finanszírozott része minimálisra csökkent.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés