bezár
 

irodalom

2013. 06. 04.
Egy híd térfogatáról – Korpa Tamás lírakötetének bemutatója a Lumenben
2013. június 5. 20h Lumen Kávézó, 1088 Budapest, Mikszáth tér 2.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2013. június 5-én 20 órakor, közvetlenül az idén 15 éves FISZ A könyv alternatív útjai című rendezvénye után, a Lumen Kávézóban kerül bemutatásra Korpa Tamás Egy híd térfogatáról címet viselő könyve.

prae.hu

A szerző első önálló lírakötete a 2013-as Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Fiatal Írók Szövetségének gondozásában. A kötetet bemutatják, a szerzővel beszélgetnek: Mészáros Márton irodalomtörténész és a kötet, valamint a FISZ-könyvek könyvsorozat szerkesztői, Borbáth Péter író és Szőllőssy Balázs költő.

A könyvhöz Oláh Szabolcs írt fülszöveget: "Lírikusként Korpa Tamás szenvedélyes feljegyzője az összehangzásoknak, melyek szándéktalanul jelentkeznek játék közben, mikor a költő magára hagyja a nyelvet, hogy helyette érezzen, gondolkozzék. Az egymástól – időben és térben is távoli – nyelvi regiszterek élvezetes sokhangúságát azzal teremti meg, hogy nemcsak bravúros, de tetszetős is az a mód, ahogyan váltogatja a figurákat, helyszíneket, történeti rétegeket, úgy hogy közben versbeszéde végletes emberi feszültségeket testesít meg."

"Számomra maga a működés Korpa Tamás verseinek legfőbb eseménye. Ez van a felszínen, mondanám, ha ebben a költészetben volna különbség felszín és mélység, előtér és háttér között" - írta Schein Gábor Korpa Tamásról.

Korpa Tamás 1987-ben született Szendrőn. Költő, kritikus, szerkesztő és nem utolsó sorban városlátogató.

Évek óta publikál a legkülönfélébb irodalmi folyóiratokban, többek között az Alföld, Bárka, Jelenkor, Hitel, Mozgó Világ és a Látó jelentette meg írásait. A szépirodalmi mellett kritikusi tevékenysége is jelentős. A Debreceni Egyetem és a Hatvani István Szakkollégium hallgatója, az Alföld Stúdió tagja. 2006-ban a Sárvári Diákírók, Diákköltők írótáborának első díjasa, vers kategóriában.

2011-ben a FISZ alkotói pályázatán lírakategóriában első helyezést ért el. 2012-ben a marosvásárhelyi Látó folyóirat nívódíjában részesült. Jelenleg a Debreceni egyetem tanársegédje.

Az esemény a facebookon:
https://www.facebook.com/events/462244050527270/

A vendégeket minőségi szekszárdi borokból készült fröccsel kínálják.

A belépés ingyenes.

A kötetet a helyszínen kedvezményesen meg lehet majd vásárolni, a könyvbemutató végén a szerző dedikál.


További programok a Könyvhét ideje alatt:

Június 7-én 16:00-tól dedikálás a Vörösmarty téren.

Június 8-án 14:30-tól könyvbemutató a debreceni Könyvutcában. A "nyelvi vadaspark" vadőrei Lapis József irodalomtörténész és a kötet szerkesztői, Borbáth Péter valamint Szőllőssy Balázs.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés