bezár
 

színház

2013. 06. 03.
Díjátadók a Magyar Színház évadzáróján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Évadzárót tartottak a Magyar Színházban hétfőn. Az eseményen Őze Áron, a színház igazgatója a Farkas-Ratkó-díjat és a Főnix-díjat, Fábry Zsuzsa, Iglódi István özvegye pedig a színész-rendezőről elnevezett emlékgyűrűt adta át.

Szkéné színház

Ebben az évben Auksz Éva részesült a 2011 óta odaítélt Iglódi-emlékgyűrűben, rá a négy éve elhunyt színész-rendező, a színház korábbi igazgatója fogadott lányaként tekintett - szerepel a Magyar Színháztól az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
   
A Főnix-díjat 2003 óta ítélik oda. Ebben az évadban a társulat titkos szavazása alapján egy férfi és egy női főszereplőt díjaztak, a vezetőség pedig a színház egy munkatársának szavazhatta meg a díjat. Őze Áron Holecskó Orsolyának, Horváth Illésnek és Szabó Juliannának, a férfi varroda vezetőjének adta át a Dombi Lívia iparművész által készített üveg főnixmadarat.
   
A Farkas-Ratkó-díjat váltakozva hol a Nemzeti Színház, hol a Magyar Színház társulatának színésze kapja. Az 1884 óta kiosztott elismerést ebben az évadban Fillár István, a Magyar Színház művésze vehette át.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés