bezár
 

film

2013. 05. 29.
"Kell egy csapat!" – ZSIFI kisfilm pályázati felhívás
Pályázati felhívás kisfilmek megvalósítására a ZSIFI – Budapesti Zsidó Filmfesztivál keretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A második alkalommal megrendezésre kerülő ZSIFI – Budapesti Zsidó Filmfesztivál (2013. november 7-11.) "Kell egy csapat!" elnevezéssel nyílt pályázatot hirdet kisfilmek megvalósítására.

prae.hu

A pályázatra olyan, a felhívásra készült filmes alkotásokat várnak, melyek Garas Dezső életének és munkásságának motívumait dolgozzák fel friss és személyes formában, legyen akár fikció, animáció, kísérleti, zenés videó vagy dokumentumfilm. Kifejezetten várják azokat a kreatív megoldásokat is, ahol a zsidóság (legyen ez kultúra, vallás, sorsközösség, nép, kisebbség, etnikum vagy amit akartok) téma “csak úgy”, mellesleg, érintőlegesen kerül terítékre.

Aminek meg kell felelni:
  • a filmek rögzítésének módja nincs szabályozva, készülhet mobillal, fényképezővel, HD kamerával stb.
  • a műfaj sem kötött, egyaránt várnak dokumentum- vagy kisjátékfilm, animációs stb.
  • a kisfilm nem lehet hosszabb 10 percnél
  • a pályaműnek nem kötelező vadonatújnak lennie, lehet már korábban készült, akár máshol már bemutatott filmet is benyújtani, ha megfelel a kiírás feltételeinek
  • egy pályázó több alkotással is jelentkezhet
  • a filmekhez kérik az angol feliratot is beküldeni (ez csatolva is elegendő)
  • a nevezés ingyenes

A szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott filmeket a 2013 novemberében megrendezendő ZSIFI – Budapesti Zsidó Filmfesztiválon vetítik le. A legjobbnak ítélt film díjazásban részesül, az eredményhirdetésre és díjátadásra a fesztivál nyitóeseményén kerül sor.

A zsűri tagjai:
  • Szabó Simon (a Papírrepülők című film rendezője)
  • Till Attila (kulturális műsorvezető a Pánik és a Csicska című filmek rendezője)

Díjazás:

A közönség által legjobbnak ítélt alkotás jutalma: a nyertes kiutazhat a 2014. évi UK Jewish Film Festivalra (London), ahol levetítik a filmjét. Átadásra kerül továbbá a Titanic Filmfesztivál díja, egy személyre szóló bérlet a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Versenyfilmjeire (A bérlettel a nyertes alkotó jogosult a versenyfilmek megtekintésére.)

Partnerek:
  • Bálint Ház
  • Cirko Másképp Alapítvány
  • Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A pályázat elküldésének módja:

Az online Nevezési lap kitöltése után a kisfilmeket kétféle módon lehet beküldeni:

1. Digitálisan, fájlküldő használatával vagy a film internetes elérhetőségének elküldésével a kisfilm@zsifi.org címre. A tárgyban legyen feltüntetve a pályázat címe („Kell egy csapat!”) és az alkotó/alkotók neve.

vagy

2. Postai úton, a kisfilmet DVD-re kiírva, ajánlott küldeményként az alábbi címre:
Gábor Móni – Bálint Ház
H-1065 Budapest, Révay u. 16.
A borítékon legyen feltüntetve a pályázat címe („Kell egy csapat”), az alkotó/alkotók neve.

A pályázat beküldési határideje:

A postai feladás/digitális formában történő elküldés határideje: 2013. október 15. éjfél.

Adatkezelés, szerzői- és személyiségi jogok:

A beküldött filmeket, videókat és a megadott adatokat a ZSIFI saját adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázó a jelentkezéssel hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához. Pályázni kizárólag olyan művekkel lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. A filmben felhasznált zeneszámok címét, szerzőit és előadóit az alkotások végén (a stáblista után) kötelező feltüntetni. Amennyiben a beadott művek mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik, és köteles a kiírót mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Automatikusan, indoklás nélkül kizárják a pályázatból azokat a pályázókat, akik a közerkölcs megsértésére alkalmas, megbotránkoztató, vagy faji, etnikai, vallási, világnézeti szempontból gyűlöletkeltésre alkalmas műveket küldenek be és az ilyen tartalmú videókat figyelmeztetés nélkül törölik. A Pályázó a művek elküldésével automatikusan és ingyenesen engedélyezi, hogy pályázatát a ZSIFI honlapján, facebook oldalán, publikációkban, kiadványokban közzétegye (ideértve az érintett weboldalakat, egyéb online felületeket, illetve a közönség számára banner formájában való hozzáférhetőséget).

A ZSIFI a mű bemutatása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve. Felhívják a pályázók figyelmét, hogy a kiírás részletei, így ütemterve, valamint bizonyos, nem alapvető elemei menet közben módosulhatnak, kiegészülhetnek, továbbá arra is, hogy a szervezők fenntartják a pályázat érvénytelenítésének jogát.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés