bezár
 

színház

2013. 05. 29.
Kovács Lehel és Mórocz Adrienn az idei Pethes-Agárdi-díj nyertesei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kovács Lehel-Mórocz Adrienn színészházaspár nyerte az idei Pethes-Agárdi-díjat - tájékoztatta a Magyar Színházi Társaság pénteken az MTI-t.

Szkéné színház

Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából a Magyar Színházi Társaság 2009-ben alapított díjat szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására.

A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a pályázat benyújtásának határidejéig a 35. életévét és mindketten valamely magyar nyelvű színház főfoglalkozású színészei.

A pályázatnak tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát. 
   
A végrendelet értelmében a háromtagú kuratórium - Gali László elnök, Balogh Gábor és Csizmadia Tibor - a nyertes párt az érvényes pályázatok közül évente sorsolással választja ki. Az idei sorsoláson a szerencse a beérkezett nyolc pályázat közül a Kovács Lehel-Mórocz Adrienn házaspárnak kedvezett.
   
Kovács Lehel 2006-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azóta a Katona József tagja, egyik vezető színésze. Mórocz Adrienn már egyetemi hallgatóként is számos főszerepet játszott el a Budapest Bábszínházban, amelynek az egyetem elvégzésétől társulati tagja.
   
A művészházaspár külföldi nyaralásáról fényképes beszámolót készít, amelyet a Színházi Társaság honlapján a művészházaspár akaratának megfelelően közzé fognak tenni - olvasható a közleményben.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés