bezár
 

art&design

2013. 05. 28.
Kiállítás a hajdani Csepeli Csőgyárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az egykori Csepeli Csőgyárban május 31-én nyílik meg a Rejtett víziók című kiállítás, amelyet a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős kurátor hallgatói rendeznek a PLACCC Csepel Fesztivál kísérőprogramjaként. A fiatal művészek arra keresik a választ, hogy gazdasági, társadalmi és kulturális krízisek után hogyan építhetjük újjá saját környezetünket.

prae.hu

Fiatal képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás május 31-én, pénteken 19 órakor a Csepel Művek gyártelepén, a Csepeli Csőgyár vezérigazgatóság egykori épületében. A Rejtett víziók arra a kérdésre keresi a választ, hogy az elmúlt években eltérő időben, de egymást erősítve létrejött gazdasági, társadalmi és kulturális krízis után miképpen alakíthatjuk ki és építhetjük újjá saját környezetünket. Milyen vízió inspirálhat világnézetileg és kulturálisan ezen változások elgondolására?
Rejtett víziók (meghívó)A kiállító művészek a hazai progresszív kultúra lehetőségeit vizsgálják a történeti munkáskultúrán és az azzal együttműködő avantgárd művészet emlékezetén keresztül. A szokatlan kiállítótér, az egykori Csepel Művek történetén keresztül a látogatók a XX. században végbement gazdasági és politikai változásokat is végigkövethetik, ugyanakkor a helyszín a kiállításon csupán kontexusként jelenik meg.

A kiállító fiatal művészek: Albert Ádám, Blazsek András, Csákány István, Faa Balázs, Farkas Roland, Gruppo Tökmag, Igor és Ivan Buharov, Ipsics Barbara, the Randomroutites, Oláh Mátyás, Soós Kata és Szemző Zsófia.

A Rejtett víziók a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszékének diploma-kiállításaként jön létre a PLACCC Csepel Fesztiválon. A kiállítás kurátora Dobi Dóra, Kis Judit és Pacsika Márton, a konzulens pedig Szoboszlai János Phd.

Magyar Képzőművészeti Egyetem: Rejtett víziók

Megnyitó: 2013. május 31., péntek 19.00
Nyitva: 2013. június 22-ig mindennap 15.00 és 22.00 között
Helyszín: Csepel Művek gyártelep – Csepeli Csőgyár vezér-igazgatóság egykori épülete (1211 Budapest, Központi út 13.)
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés