bezár
 

art&design

2013. 05. 28.
Nyitott lesz az idei Ludvig Nemzetközi Művésztelep
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mindennapos látogatási lehetőséget kínálnak az érdeklődőknek idén a Nagykanizsához közeli Kendlimajorban, a 21. Ludvig Nemzetközi Művésztelepen, ahol kilenc nemzet alkotói képviseltetik magukat.

prae.hu

A vasárnap nyíló művésztelepre a magyar résztvevőkön kívül idén bolgár, spanyol, orosz, osztrák, német, román, maláj és belarusz-belga művészek, összesen 35-en fogadták el a meghívást - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Ludvig Klára, a telep szervezője.

Hozzátette, hogy egy fiatal grúz meghívottjuk - aki a világban sokfelé képviseli hazáját - vízumproblémák miatt hétfőn kénytelen volt lemondani a részvételét.
   
Malajziából ugyanakkor három festőművész is érkezik, vezetőjük, Peter Liew tájfestő ráadásul azt kérte, hogy ne a telepen, hanem különböző zalai helyszíneken alkothasson. A művész mindemellett tanulmányozni is szeretné a zalai művésztelep működését, szándékai szerint ugyanis hazájában hasonló alkotótábort szervezne.
   
Az 1999 óta rendszeresen megtartott művésztelep ezúttal mindennap nyitott lesz, a június 9-ei hivatalos nyílt napon kívül - egy kirándulós napot kivéve - minden délután örömmel fogadják az érdeklődőket. A látogatók figyelmére számítanak június 6-án, Székács Zoltán festőművésznek, a nagykanizsai Magyar Plakátházban tartandó kiállításmegnyitóján, valamint 9-én Pindroch Csaba és Verebes Linda Színházi jelenetek című előadásán a kendlimajori telepen.
   
Ludvig Klára az MTI kérdésre elmondta: idén is a festészet számít majd a "legerősebb" művészeti ágnak, de keramikusok és szobrászművészek is alkotnak majd két héten át.
   
A 21. Ludvig Nemzetközi Művésztelep zárókiállítását június 15-én nyitják meg, Vitéz Ferenc művészeti író és a Nagykanizsai Fúvószenekar közreműködésével.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés