bezár
 

film

2013. 05. 28.
Én és te: Bernardo Bertolucci filmjének magyarországi premierje
2013. május 29. 20h, Puskin Mozi, 1053 Budapest, Kossuth L. u. 18.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2013. május 29-én, szerdán 20 órakor a Puskin Moziban lesz Bernardo Bertolucci Én és te (Io e te) című filmjének premierje. Egy nappal korábban, május 28-án, kedden 18 órától a Budapesti Olasz Kultúrintézetben az Én és te werkfilmjét, Monica Stambrini dokumentumfilmjét is megnézheti a hazai közönség.

prae.hu

Bernardo Bertolucci Én és te (Io e te) című filmje Niccolò Ammaniti azonos című könyve alapján készült (a regény magyar fordítása az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg).

Az Olasz Kultúrintézet és a Mozinet által, a Puskin Mozi közreműködésével szervezett bemutatót találkozó követi Monica Stambrini rendezővel, a Villamosszék - az Én és te werkfilmje készítőjével.

A werkfilmet a premier előtti napon, május 28-án, kedden 18 órakor vetíti az Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy S. u. 8.), filmklubjának nyári szünet előtti zárásaként.

Az Én és te olasz nyelven magyar felirattal kerül vetítésre.

Én és te 
Színes, olasz film

Rendezte: Bernardo Bertolucci
Forgatókönyv: Niccolò Ammaniti, Umberto Contarello, Francesca Marciano, Bernardo Bertolucci
Fényképezte: Fabio Cianchetti
Producer: Mario Gianani, Lorenzo Mieli
Vágó: Jacopo Quadri
Szereplők: Tea Falco, Jacopo Olmo Antinori, Sonia Bergamasco, Veronica Lazar

Niccolò Ammaniti nagy sikerű regénye nyomán.

A kissé magának való tinédzser, Lorenzo (Jacopo Olmo Antinori) azt hazudja otthon, hogy síelni megy az osztálytársaival, helyette azonban leköltözik a pincébe. A fiú a külvilágtól végre elzárva csak maga lehet – lustálkodhat, pihenhet, leselkedhet, vagy éppen zenét hallgathat és olvashat. Arra a legkevésbé sem számít, hogy tervét megzavarják: váratlanul betoppan 23 éves féltestvére, Olivia (Tea Falco). A lányt szinte nem is ismeri, és első ránézésre aligha lehetnének különbözőbbek: ő a problémás pasikat és a drogokat habzsolja, melyek lassan felemésztik. Lorenzóhoz hasonlóan Olivia is menekül a világ elől, és sokkal esendőbb, mint amilyennek tűnik. A fiúnak egy csapásra fel kell nőnie, hogy megmentse nővérét függőségeitől, illetve leginkább önmagától.

A Strega-díjas szerző, Niccolò Ammaniti itthon is kiadott regényének Olaszországban több mint félmillió olvasója volt, köztük a legnagyobb élő olasz filmrendező, az Oscar-díjas Bernardo Bertolucci (Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár, Lopott szépség). A mester a 2003-as Álmodozók óta nem forgatott, azonban annyira lenyűgözte ez a különös felnőtté válás története, hogy elérkezettnek látta az időt a visszatéréshez. Az Én és te világpremierje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2012-ben.

Eredeti cím: Io e te
Hossz: 96 perc
Országos bemutató: 2013. június 6.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet.
Köszönet a Budapesti Olasz Kultúrintézetnek a szíves támogatásért.
Az azonos című könyv megjelent az Európa Könyvkiadónál.

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/pEYkdP2-K-g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés