bezár
 

irodalom

2013. 05. 26.
Haza–Heimat–Home kötetbemutató a Lumen Kávézóban
2013. május 31. 17h, Lumen Kávézó Budapest, VIII. kerület, Mikszáth Kálmán tér 2-3.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Akademie Schloss Solitude, a Literaturhaus Stuttgart és a József Attila Kör (JAK) ősszel rendezte meg a nagy sikerű HHH Őszi Irodalmi Fesztivált az A38 Hajón, amely a Baden-Württemberg Stiftung, a Staatsministerium Baden-Württemberg és a Péter Horváth Stiftung együttes támogatásával jött létre.

prae.hu

A fesztivál szövegei szövegei idén tavasszal megjelentek angol és magyar nyelven, a Műút folyóirat Dűlő mellékletében. Annak érdekében, hogy minél több emberhez eljuthasson, a kiadvány ingyenesen online elérhető a Műút honlapján keresztül a következő linken: http://www.muut.hu/?p=1110.

A kötet szerzői a kortárs nemzetközi és hazai irodalom jeles képviselői: Bartis Attila, Erdős Virág, Garaczi László, Kányádi Sándor, Kaiwan Mehta, Lina Mounzer, Nagy Ildikó Noémi, Ilma Rakusa, Schein Gábor, Šejla Šehabović, Selyem Zsuzsa, Dan Sociu, Térey János, Tóth Krisztina, Dubravka Ugrešić, Yang Lian.

A megjelenés örömére a József Attila Kör (JAK) bemutatót szervez 2013. május 31. péntek délután a Lumen Kávézóban.

Az eseményen, a szerzők után, a többnyelvű program szintén rendkívül fontos résztvevői, az eddig a háttérben tevékenykedő műfordítók és a 3 napos rendezvény kitartó irodalmár szinkrontolmácsa jutnak szóhoz, azaz a Lumen Kávézóban Fejérvári Boldizsár beszélget a fordítók közül Kurdi Imrével, Adam Z. Levy-vel, Radics Viktóriával és a szerzőként és fordítóként is aktív Nagy Ildikó Noémivel.

A szervezők nagy köszönettel tartoznak a bemutató időpontjában nem Budapesten tartózkodó fordítók munkájának is: Damir Arsenijević, Paul Crowson, Gerevich András, William Herbert, Brian Holton, László Noémi, Maczelka László, Oana Sanziana Marian, Pascale Petit, Jonathan Uhlaner, Tim Wilkinson, David Williams, Peter Zollman.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés