bezár
 

zene

2013. 05. 23.
Csembaló-ünnep a belvárosi Szent Mihály-templomban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az anyagi források szűkössége miatt kétnapos Csembaló-ünneppel folytatják a korábbi Csembalissimo zenei fesztivált június elsején és 2-án a belvárosi Szent Mihály-templomban.

prae.hu

"Az egész életemet a régizene kutatására, előadására és népszerűsítésére tettem, remélem, a kétnapos sorozat is meghozza a csodálatos hangszer és a muzsika sikerét" - mondta el az MTI-nek a szervező, Horváth Anikó csembalóművész. 
   
"Június elsején délután egy volt tanítványom, a jelenleg Kasselben dolgozó Erényi Adél koncertjével kezdődik a fesztivál. Ő, miután nálunk diplomázott, Lipcsében folytatta a tanulmányait. Koncertezik és tanít, sőt rangos kiadóknál kiadványszerkesztőként dolgozik, tehát igen sokrétű zenei életet él. Froberger-, Barriere- és Rameau-darabokat játszik" - részletezte a csembalóművész. 
   
Horváth Anikó fontosnak tartotta, hogy a fesztivál folytonossága az ünneppel fennmaradjon, hogy lehetőség nyíljon a fiatal tehetségek bemutatkozására, de a neves tanárok fellépésére is. Így Erényi Adél után Dobozy Borbála zeneakadémiai tanár ad Bach-műsort szombat este. Dobozy Borbála, Ratkó Ágnes és Spányi Miklós egyaránt nagyon sokat tesznek a növendékeikért és a hangszer népszerűsítéséért - jegyezte meg Horváth Anikó. 
   
A Liszt Ferenc Zeneakadémia hat csembaló szakos hallgatója játszik vasárnap délután. Este Csizmadia Angelika és Oláh Aino is Bach-programot kínál, elsőként a Hat triószonáta két csembalóra című sorozatot szólaltatják meg.
   
Horvát Anikó nem lép fel a Csembaló-ünnepen. "A szervezés elég sok elfoglaltságot igényelt, nem maradt energiám, hogy játsszam. Szeretnék is egy kicsit hátrébb lépni a koncertezéstől, számomra most elsődleges a 19. századi magyar zenék kutatása és bemutatása zongorán" - árulta el a csembalóművész.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés