bezár
 

színház

2013. 05. 22.
Évadzáró fesztivál a szekszárdi német színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét színre viszi az évad új darabjait hagyományos évadzáró fesztiválján a szekszárdi Magyarországi Német Színház, az előadásokat magyar felirattal láthatja a közönség.

Szkéné színház

A május 28. és 30. közötti "mini évad" műsorán a 2012/2013-as színházi szezon hat bemutatója szerepel - mondta Frank Ildikó, a társulat igazgatója az MTI-nek.
   
A háromnapos előadás-sorozaton ismét színpadra állítják Sopsits Árpád rendezésében Az átváltozás című Kafka-elbeszélés adaptációját, Eugene Ionesco Különóra, Matei Visniec Paparazzi című darabját, a Lutz Hübner drámája alapján készült Margit jelenete a 89. oldaltól című művet, az amatőr szereplőket is felvonultató Hegedűs a háztetőn című musicalt, valamint a Hókirálynő című mesejátékot.
   
Az évad során az utóbbit vitték színre legtöbbször: a mesedarab eddig negyven előadást ért meg. Az átváltozás, illetve a Hegedűs a háztetőn a következő évadban is színen marad.
   
A színház a fesztivállal elsősorban a közönségnek arra a részére számít, amelynek nincs lehetőségük évente többször Szekszárdra utazni, és várhatóan sok német vendég is eljön - mondta a színház igazgatója.
Bár a teátrum elsődleges feladata a hazai német kisebbség kulturális értékeinek megőrzése és a német nyelv ápolása, fontosnak tartják, hogy nyitottak legyenek a németül nem értő közönség felé, ezért magyar fordításban is követhetők a programok.
   
A fesztivál előadásait idén kéttagú zsűri, Ida Jarcsek-Gaza színművész, a Temesvári Állami Német Színház volt művészeti vezetője, és Darida István, a temesvári színház rendezője elemzi.
   
A sorozat után a társulat megválasztja az évad színészét; a címet tavaly az azóta pályafutását Ausztriában folytató Solymár Dániel nyerte el.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés