bezár
 

zene

2013. 05. 21.
VOLTfolió és VOLTfolió – Fair Play díjak 2013
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A VOLTfolió Kulturális Médiadíj, a Fonogrammal történt fúzió során, a korábbiakhoz képest némi változáson esett át. Idén 8 kategóriában hirdetnek győztest.

prae.hu

A TV kategóriában televíziós személyiséget, tv-műsort, vagy tv-adót lehet nominálni, a RÁDIÓ kategória a rádiós műsorvezetőket, szerkesztőket, rádióműsort vagy rádióadót díjaznak. ÚJSÁGÍRÓ kategória egyszerűen definiálható: újságíró vagy szerkesztő kaphat díjat. A SAJTÓ kategória a nyomtatott magazinokat jutalmazza és a WEB kategóriaában online portált, zenei oldalt, online zeneszolgáltatást vagy blogot díjazhatnak.

Idén a budapesti és vidéki klubok a VOLTfolio és a ProArt által életre hívott Fair Play közös díját vehetik át.

A VOLTfolió kiemelt jelentőségű díjáról idén is a kuratórium tagjai döntöttek. 2013-ban – a kulturális-zenei média területén végzett több évtizedes, kiemelkedő szakmai munkájáért – B. Tóth László vehet át életműdíjat.

A VOLTfolió Kulturális Médiadíjat 11 évvel ezelőtt a VOLT Fesztivál két alapítója, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert hívta életre. A szavazás rendszere és menete évről-évre változik. A VOLTfolió alapítói szakmai kuratóriumot hívtak életre, amely tagjaiként elismert személyiségeket, elsősorban művészeket, rendezvényszervezőket és médiaszakembereket kértek fel. A szakmai kuratórium elsődleges feladata a szakmai szavazásra felkérni kívánt személyek listájának összeállítása. A szakmai szavazáson művészek (elsősorban zenészek), illetve a zene területén tevékenykedő, elismert szakemberek vesznek részt, ők jelölik ki a kategóriánként 5-5 jelöltet, akik közül egy szűkebb grémium választja ki a győztest.

A szakmai szavazás első köre most lezárult és nyilvánossá vált a kategóriánkénti 5-5 nominált, akik eséllyel versengenek a díjakért.

A nomináltak:

Televízió:
Duna TV
Koncertek az A38 hajón
Lévai Balázs
MTV
Propaganda

Rádió:
Akusztik (Petőfi Rádió)
ClassFM
Horváth Gergely
Kultúrfitnesz (Petőfi Rádió)
Petõfi Rádió

Újságíró:
Lénárd László
Déri Zsolt
Inkei Bence
Kiss Krisztina
Németh Róbert

Sajtó:
Bravo
Dal+Szerzõ
HammerWorld
Lángoló Gitárok
Recorder

Web:
Lángoló Gitárok
neston.hu
Quart
zene.hu
zeneszoveg.hu


VOLTfolió - Fair Play díjak 2013

A Fonogram – VOLTfolió gálaest a Fair Play hétvége fő eseménye, melynek keretében az ország számos zenei helyszínén, hangszerboltokban, zenei médiumokban, stb. jelenik meg két napon át a Fair Play gondolata.

Szombat este egy-egy budapesti és vidéki klub megkapja "Az év klubja" VOLTfolió – Fair Play díjat, a helyi közönség jelenlétében, a televíziós stáb kamerái előtt, és ez a felvétel látható lesz a Fonogram – VOLTfolió díjátadó gálaest műsorában is.

A következő években újabb és újabb klubok kaphatják meg a Fair Play díjat; olyan helyszínek, amelyek eleget tesznek a zenei alkotók iránti kötelezettségeiknek, ahol a fellépő előadóművészek a megfelelő anyagi és erkölcsi elismerésben részesülnek, ahol méltó körülmények között találkoznak a zenészek a közönséggel.

VOLTfolió a Facebookon: LINK.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés