bezár
 

zene

2008. 10. 20.
Elhunyt Levi Stubbs, a soulzene nagy hangja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Levi Stubbs, a soulzene egyik legnagyobb hangja, a Four Tops együttes énekese.

prae.hu

 A nevezetes kvartett a Baby I Need Your Loving, az I Can,t Help Myself, a Bernadette és más legendás dalok előadója volt társaival együtt. Hetvenkét esztendős korában detroiti otthonában érte a halál pénteken. 

Stubbs már régóta betegeskedett, rákos volt, szélütés is érte. A rendszeres koncertezést 2000-ben hagyta abba, de 2004-ben még fellépett a Four Tops alakulásának 50. évfordulója alkalmából rendezett detroiti koncerten - emlékezett az elhunytra a Bilboard zenés portál. 

Az 1954-ben alakult Four Tops pályafutása túlnyomó többségében a soul legfontosabb kiadójánál, a Motownnál jelentette meg lemezeit. A kiadó egyik illetékese, Billy J. Wilson szerint Stubbsé volt a műfaj egyik legszebb hangja. Halála után már csak Abdul Duke Fakir maradt életben a híres kvartett eredeti tagjai közül, amely azonban továbbra is koncertezik. 

Otis Williams, a "rivális" Temptations együttes tagja megrendülten nyilatkozott Stubbs haláláról, akit a fekete Frank Sinatraként méltatott. Berry Gordy, a Motown kiadó alapítója szerint a most elhunyt énekes minden idők egyik legszebb hangjának volt a tulajdonosa, s ugyanezt idézte fel róla Smokey Robinson, a soul kiemelkedő jelentőségű énekese. 

A Four Tops az egyik legnépszerűbb fekete előadónak számított a hatvanas évektől, több mint 50 millió fogyott a lemezeiből, s bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés