bezár
 

zene

2013. 05. 17.
Lengyelországi zenei fesztivál magyar fellépőkkel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pünkösd szombat este a Szent Efrém Férfikar és a Budapesti Vonósok hangversenyével nyitják meg a XXIII. Mikolówskie Dny Muzyki zenei fesztivált Lengyelországban.

prae.hu

 A hangverseny dirigensei, Bubnó Tamás és Philipp György különleges programot állítottak össze a nagy múltú sziléziai fesztivál igazgatója, Wladyslaw Szymanski orgonaművész felkérésére.
   
Mint Bubnó Tamás, a Szent Efrém Férfikar karnagya az MTI-vel közölte, a St. Wojciech-székesegyház közönsége négy kivételesen szép egyházzenei tétel új köntösben megmutatkozó bemutatóját hallhatja ez esten. Philipp György az ukrán szerző, Dmitrij Bortnyanszkij (1751-1828) a cappella vallásos koncertjét, valamint Liszt Rekviemjéből a Sanctus és a Libera me tételt hangszerelte át férfikarra, rézfúvósokra és vonószenekarra, Bubnó Tamás pedig Liszt Anima Christi című motettáját.
   
Elhangzik még Schubert nyolcszólamú férfikarra és mélyvonósokra írt filozofikus műve, a Gesang der Geister über den Wasser, amely szintén nagyon ritkán hallható koncertpódiumon. A koncerten szerepelnek a Szent Efrém Férfikar repertoárjának legkedveltebb művei közül Glinka és Rahmanyinov vallásos koncertjei, a Budapesti Vonósok pedig Liszt és Schubert zenekari műveit játsszák.
   
A két rangos magyar együttes hosszabb távon is szeretné zenei együttműködését folytatni: legközelebb a Budapesti Vonósok fertődi zenei fesztiválján július 6-án az Esterházy-kastély Marionett Színházában adnak közös koncertet.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés