bezár
 

zene

2013. 05. 16.
Szigetes "szamuráj" a WOMEX zsűriben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétvégén veszi kezdetét Berlinben a világzene legnagyobb nemzetközi szakvására, a WOMEX októberi rendezvényére jelentkezett zenekarok zsűrizése, melynek hazai vonatkozása, hogy először került a neves szakemberekből álló ítészek közé magyar zsűritag. Hazánkat Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója képviseli.

prae.hu

Idén is október végén rendezik a világ legnagyobb világzenei szakvásárát, a WOMEX-et, melyre többezer zenekar jelentkezett eddig a földgolyó minden szegletéből. Közülük most májusban választ ki egy szakavatott zsűri majd’ 60 csapatot, akik majd fellépnek a world-music szakma színe-java előtt októberben.

Mint minden évben, a WOMEX idén is meghívott hét elismert szakembert a WOMEX nemzetközi hálózatából, hogy csatlakozzanak a zsűrihez. Ez a csapat, akiket előszeretettel “7 szamurájnak” hívnak, testesíti meg a különböző régiók változatos zenei ízlését. És a WOMEX történetében először idén magyar szamuráj is lesz a zsűriben, történetesen a Sziget programigazgatója, Szép Fruzsina.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés