bezár
 

zene

2013. 05. 16.
Már csak 5 nap és Depeche Moooooode
2013. május 21. Puskás Ferenc Stadion
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már csak ötöt kell aludni, és végre láthatjuk Budapesten a Depeche Mode vadonatúj koncertjét...

prae.hu

A turné 1 hete indult, de a banda még előtte, Nizzában tartott egy bemelegítő főpróbát. Néhány szerencsés magyar rajongó kijutott a bulira:

Ugyan a Depeche Mode 2013-as Delta Machine turnéján Európa legnagyobb open air stadionjait veszi célba, és a hivatalos turnéstart helyszíne Tel-Aviv, de szokásukhoz híven meghírdettek egy warm up koncertet amolyan nyilvános főpróbaképpen. A helyszín a francia riviéra, a napfényes Nizza és a 6000 fős Palais Nikaia csarnok. A turnéhoz és a Depeche Mode-hoz képest kis aréna miatt csak a leggyorsabb és legelvakultabb rajongók jutottak jegyhez, de így is érkeztek mindenfelől szépszámban, a szállodában a reggeliző asztaloknál szinte mindenki a Depeche-ről beszélt különféle nyelveken, vajon miért?

A zsúfolásig megtelt arénában már a koncert kezdés előtt hangulatban van a közönség, az átszerelés alatt bejátszott dj set közben úgy tapsolnak, mint más koncerteken a legnagyobb slágereknél. Aztán végre kialszanak a fények, és gyomorba markoló basszusokkal és a Welcome To My World-el köszöntik a rajongókat, miközben a háttérben feltünnek Anton Corbijn mással össze nem téveszthető ábrái.

A háttérvetítés ezúttal szinte végig az új logóra épít, folyamatosan visszaköszönnek az elfordított háromszög alakzatok. Anton filmjei és a vizuális elemek egyszerre látványosak és humorosak, olykor némelyik kisfilm egy pillanatra el is vonja a figyelmet a színpadról, ami a Depeche és Dave Gahan esetében igazán nagy szó.

A setlist igazán izgalmas egy komoly rajongó számára is, hiszen nem várt dalok kerülnek elő, mint a Black Celebration, Pain That I'm Used To, Barrel Of A Gun, vagy Higher Love Martin előadásában. De természetesen felcsendülnek a legnagyobb slágerek is, továbbá jópár friss dal a Delta Machine albumról. A főprogramot az Enjoy The Silence / Personal Jesus duó, majd végül stílusosan a Goodbye zárja, majd a zenekar eltünik, míg a közönség tombol, és a vetítőn a rajongók által kiszínezett Depeche képek pörögnek, melyek egy internetes pályázat eredményei.

Azután egy masszív ráadás blokk következik Martin A Question Of Lust balladájával, majd a nagy a koncertklasszikus, a Halo minimál verzójával, amelyet így is együtt énekel az egész aréna. Ezekután a banda nem kegyelmez, a Just Can't Get Enough, I Feel You és Never Let Me Down Again hármas alatt már az is talpon van, aki addig kibírta ülve, és a szokásos karlengetésnél már vannak, akik a székek tetején állnak. A zenekar meghajol és elégedetten távozik, és szemmel láthatóan a rajongók is, az addigra szó szerint forró arénából.

A fiúk egész este csúcsformában voltak, Gahan énekhangja még a bonyolultabb daloknál, mint a Should Be Higher is kifogástalan volt a két órás show alatt. És ha a banda így teljesített már a főprobán, akkor elképzelni sem merem, milyen lesz a már beoljaozott "delta gépezet" mire Budapestre érkezik. (Hegyi Gusztáv írása, Magyar Depeche Mode Fan Club - a szerk.)

Depeche Mode

Budapesten is fergeteges koncertre készülünk, május 21-én a Puskás Ferenc Stadionban.

Jegyek korlátozott számban még kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül.





 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés