bezár
 

irodalom

2008. 10. 19.
Írói képzés kezdődik Miskolcon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Írói mesterkurzus kezdődik Miskolcon a helyi Szoba Kiadó Könyvkiadó szervezésében: neves szakemberek avatják be az írás műhelytitkaiba mindazokat, akik kedvet éreznek ehhez a műfajhoz – tájékoztatta Zemlényi Attila, a könyves műhely ügyvezetője a sajtót.

prae.hu

A november végéig tartó regionális kurzuson az érdeklődőket a kortárs magyar irodalom, kritika és publicisztika ismert, elismert alkotói - például Bereményi Géza, Kukorelly Endre, Bódis Kriszta, Mészáros Sándor, Debreczeni József - avatják be az írói mesterségbe, az írás műhelytitkaiba. 

Ezt a képzést az alkotás iránt kedvet érzőknek ajánlják és azoknak, akik kontroll alatt szeretnék kipróbálni írói képességeiket, akik szeretnék megtudni, hogy az írás az ő útjuk-e - tette hozzá a kiadó vezetője.

Beszámolt arról, hogy a kiadó a kortárs irodalom és művészet friss alkotásainak terjesztésére jött létre. Kiadták a Sárospatakon élő feLugossy László életműalbumát és abszurd regényét, Nyilas Atilla, k. kabai lóránt és Kupcsik Lidi verseskönyveit, valamint a néphadsereg korát megidéző, Ismeretlen katona című irodalmi antológiánkat, amelyben határainkon belüli és túli magyar írók idézik meg katonaélményeiken keresztül a félmúltat - jegyezte meg Zemlényi Attila.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés