bezár
 

zene

2013. 05. 13.
Garden Fresh címmel indul a Holdudvar izgalmas élőzenei kalandokat kínáló sorozata szerdán
Első alkalom: 2013. május 15. 19:30h, Budapest, Margitsziget, Holdudvar. Belépés: ingyenes.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kertész Endre csellista lesz a Garden Fresh első vendége május 15-én, szerdán 19.30-tól a margitszigeti Holdudvar kertjében. Ezen a napon hétről hétre az izgalmas zenei párosításoké, a pop, a jazz és a klasszikus zene határterületein zajló kalandozásoké lesz a főszerep.

prae.hu

Marge és Judie Jay énekesek, Thiago Bertoldi zongorista és Juhász Márton dobos heti szériájában minden alkalommal egyikük lát vendégül egy-egy határtalan és kreatív zenélésre kapható egyéniséget a hazai és nemzetközi jazz, a klasszikus zene vagy épp a popzene világából, hogy együtt értelmezzék át a jól ismert slágereket, a népszerű jazz sztenderdeket vagy ismert klasszikus darabokat, emellett saját dalaikat is bemutassák. Nem háttérzenélést, hanem valódi zenei izgalmakat ígérnek az előadók, akik személye garancia arra, hogy értékes és korszerű produkciókra számíthat a közönség.

A sorozat nyitónapján Thiago Bertoldi látja vendégül Kertész Endre csellistát, aki játszott már barokk zenét, kortárs kompozíciókat, arab muzsikát és jazzt is, de saját bevallása szerint nyughatatlan és nyitott jellemként mégis Frank Zappa a kedvenc zenei inspirációja.

A nyitóbuli előtt a társulat a Daft Punk együttes Get Lucky című, a YouTube-on már közel 30 millió ember által megnézett friss számát dolgozta fel, hogy megmutassa, mire is számíthatnak a szerdánként a Margitszigetre látogatók.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/SJU5C3w86jY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/373611629422712/

Holdudvar Facebook:
http://www.facebook.com/holdudvaroldal

Nyitóbuli

Live jazz, pop & classics with Judie Jay, Marge, Thiago, Marci & Guests
A Holdudvar szerdai élőzenei sorozata

2013. május 15. szerda 19.30
Holdudvar, Margitsziget, Budapest
Vendég: Kertész Endre csellista
Belépés: ingyenes


A Garden Fresh házigazdáiról:

Marge, azaz Mészáros Zsuzsa bejárta Európa nagyvárosait, több helyen inspirációt szerzett és koncerteket adott. 2010-ben debütált And című, énekes-előadóként és szövegíróként is jegyzett albumával. A My Way top helyezést ért el több rádióban és TV csatornán. Jelenleg leginkább új zenekarán, az Astrydon dolgozik.

Judie Jay (Maitinsky Judit) karrierje nemzetközi múltra tekint vissza. A vokalista és jazz zenész Kanadában élt, Berlinben és Korfun is dolgozott, többek között énekesnője volt a Pluto Projectnek, a The Casio Samplesnek, a Toy Divisionnek, a Mantra Pornonak, de játszott Karányi Danival, a Colorstarral, a Heaven Street Sevennel, Zagarral, a Beat Dis-szel és a Realistic Crew-val is. Első önálló lemeze 2011-ben jelent meg, jelenleg Zoohacker meets Judie Jay dalokat ír, melyek közül az első sláger a Best Friends című dal.

A brazil születésű Thiago Bertoldi zongora virtuóz, komolyzenei előadó tanulmányai során a világ több nagyvárosában is megfordult és jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója. Több nagynevű brazil és európai zenei díj, többek között a brazil zene legjobb előadójának járó kitüntetés birtokosa. Első lemezét Montrealban készítette.

Juhász Márton dobos, instrumentális jazz zenei előadó, a londoni Tech Music Schoolban elnyerte az év legjobb diákjának járó díjat, majd 2007-ben felvételt nyert a Bostoni Berklee Collage of Music-ra, továbbá Országos Ütőhangszeres Versenyen szóló kategóriában első helyezést ért el, első albuma Meet Me Somewhere címmel jelent meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés