bezár
 

film

2013. 05. 09.
Csőd fenyegeti a Római Filmfesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alkotásokat és főleg szponzorokat keres a Római Filmfesztivál, amelynek idén esedékes nyolcadik kiadását pénzhiány fenyegeti a La Repubblica római napilap szerint.

prae.hu

Tizenkét millió euróra van szüksége a túléléshez az olasz fővárosban 2006-tól évente megrendezett nemzetközi filmfesztiválnak. 
   
A La Repubblica értesülései szerint ezt az összeget nem lesz könnyű előteremteni, miután a fesztivál három állami szponzorának, Lazio tartománynak, Róma megyének és Róma városának üres a kasszája. Nicola Zingaretti, a februárban megválasztott tartományi elnök választási kampányában egyenesen azt hirdette, hogy a filmfesztiválra "az eddigi formájában" nem tart igényt. 
   
A nyár végi Velencei Filmfesztivál versenytársaként született őszi római filmszemle finanszírozásának hetven százaléka eddig magánszponzoroktól érkezett, a napilap azonban úgy tudja, hogy ők se mutatkoznak már bőkezűnek. 
   
A fesztivál első számú támogatója, a Banca Nazionale del Lavoro (BNL) tíz százalékkal csökkentette támogatását, más szponzorok pedig egyenesen szakítottak a szemlével a 2012-es kiadás "eredményei okozta csalódás" miatt. 
   
Mást állít a fesztivál honlapján (romacinemafest.it) Paolo Ferrari, a fesztivált rendező Cinema per Roma alapítvány elnöke, aki szerint a tavalyi kiadást "pozitív mérleggel" zárták. Ferrari pontosabb adatot nem közölt.
Az alapítvány tagjai május 15-én döntenek a szemle jövőjéről. Addig is Marco Müller. a fesztivál művészeti igazgatója "filmeket és szponzorokat keres" a november 8-17. közötti időre már meghirdetett fesztiválra.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés