bezár
 

zene

2013. 05. 08.
Szabad az É! – Kórusok Éjszakája a Palotanegyedben
2013. május 11. 17h/19h, Palotanegyed, Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 11-én, szombaton este hét órától a VIII. kerületi Mikszáth téren és környékén, azaz a Palotanegyedben mindenhonnan énekszó hallatszik majd – házakból és udvarokból, kertekből és lakásokból, meg persze az utcákon és tereken, hiszen az első ízben megrendezett Kórusok Éjszakáján csaknem húsz, különböző műfajokat képviselő formáció vesz részt.
Aki ellátogat a Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület önkénteseinek szervezésében megvalósuló, nagyszabású programra, sokszínű képet kaphat a hangszeres kíséret nélküli, a cappella éneklés végtelen változatosságából. Hallgathat kamarakórust és nagy létszámú együttest, komolyzenét és jazzt, régi zenét és népzenét, vagy éppen improvizációra épülő produkciót. Többek között a Csíkszerdát, a Városminort, a Soharózát, az Aulát, a Forgót, a Jazzationt és a LiKört.

Csíkszerda csoportkép


Mindeközben pedig rácsodálkozhat a kulturális és oktatási intézményekben, vendéglátó- és szórakozóhelyekben bővelkedő városrész építészeti érdekességeire, csemegéire, megbúvó vagy feledésbe merült kincseire.

Ebben segíthet a budapestUNDERGUIDE délután öt órakor induló, az est behangolásaként a környéken szervezett rendhagyó sétája, mely ezúttal zenei szemszögből mutatja be az épületek és utcák történelmi emlékeit. Ráadásul az egymáshoz közeli helyszínek – mint például a Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének kertje, az Építészkamara udvara, a PPKE Jogi Karának Gesztenyéskertje, a Lumen kávézó vagy a Fecske bisztró – végigjárása közben az érdeklődő izgalmas flashmobokra bukkanhat.

Az est utolsó megmozdulásaként, a tizenegykor kezdődő záró buli előtt a kórusok és a közönség együtt énekelhetik el az ez alkalomra komponált, könnyen megtanulható dalt.

A Kórusok Éjszakájára az esemény napján, a Mikszáth téren este hétig 2000, hét óra után 2500 forintért lehet jegyet váltani. Minden tudnivaló megtalálható a korusokejszakaja.hu honlapon, de érdemes felkeresni a program Facebook-oldalát is: www.facebook.com/KorusokEjszakaja.



prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés