bezár
 

film

2013. 05. 07.
Ma kezdődik a Lengyel Filmtavasz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesten a Művész mozi, Szombathelyen a Savaria Filmszínház ad otthont a ma kezdődő Lengyel Filmtavasznak, a május 14-ig tartó eseményen 9 nagyjátékfilmet és 6 rövidfilmet vetítenek.

prae.hu

Este a Film-remix című zene-film kollázzsal indul a sorozat, és levetítik a Heniek című fekete-fehér, film noir hangulatú alkotást is. Marcin Krzysztalowicz többszörösen díjazott filmjét, a Hajtóvadászatot a közönség szerdán láthatja.
   
Bemutatják Jan Jakub Kolski A Popielawy mozi története című alkotását, Andrzej Jakimowski legújabb filmjét, az Imagine-t, illetve Jerzy Domaradzki az Ötödik évszak című vígjátékát, amelynek főszereplője, Marian Dziedziel színész a vetítésre eljön Budapestre. Piotr Trzaskalski Apám biciklije című filmjének főszereplője a világhírű dzsesszzenész, Michal Urbaniak.
   
Két elsőfilmes rendezőnő filmjét is levetítik: Maria Sadowska Nőnap, illetve, Anna Wieczur-Bluszcz Légy focista mindhalálig című művét.
   
Idén a nagyjátékfilmek mellett hat rövidfilmet is bemutatnak. A 30 perc című programban négy lengyel és két magyar film lesz látható, köztük Lőrincz Nándor és Nagy Bálint 180/100, valamint Reisz Gábor Külalak című alkotása.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés