bezár
 

art&design

2013. 05. 06.
Alkotó próféták a Próféta Galériában?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bodó Csaba és Szuromi Imre alkotók a sok közös vonás ellenére igen különböző látásmóddal rendelkeznek, erről a Próféta Galériába ellátogatva 2013. május 8. és június 7. között mindenki maga is megbizonyosodhat.

prae.hu

Bodó Csaba alkotói tevékenysége nem szorítkozik a plasztika területére, hiszen nagy mennyiségű grafikai munkája és festménye is érdeklődésre tarthat számot, Szuromi Imre művészetét pedig leginkább a „architektonikus szürrealizmus” névvel lehetne jellemezni – már amennyiben létezne ilyen kategória.
Bodó Csaba és Szuromi Imre kiállítása (meghívó)Bár más és más módon, mégis mindkettőjükre hatott a szentendrei festészet hagyománya. Míg Bodóra Ország Lili festészete és Brancusi szobrászata, Szuromi festészetére leginkább Vajda Lajos, Deim Pál és Kondor Béla munkássága és formanyelve tett nagy benyomást.

A két művészt nagyon hasonló kérdések foglalkoztatják: a kereszténység évezredes hagyományokra visszatekintő motívumkincsét felhasználva és átértelmezve fogalmazzák meg képeik és szobraik által a személyes viszonyukat a transzcendenshez. Mindkettőjük vizuális világában megjelenik az emberi létezés meghasadtságának, törtségének és tökéletlenségének kérdése. Olyan ösztönös alkotókról van szó, akikből az imaginációk sokszor öntudatlanul, automatikusan szakadnak fel és hagynak nyomot a vászon, a papír, vagy a kő felületén.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés