bezár
 

art&design

2013. 05. 04.
Az otthoni restaurálást tanítják egy tanfolyamon Győrben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hogyan (ne) restauráljunk otthon címmel négyrészes sorozat indul a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban. A program a restaurálás műhelytitkaiba avatja be az érdeklődőket, akik a tanultakat saját sérült tárgyaikon nyomban ki is próbálhatják szakavatott restaurátorok segítségével.

prae.hu

A múzeum restaurátorai papírból, fából, fémből és kerámiából készült tárgyak tisztításának, helyreállításának fogásait mutatják be a műhelyfoglalkozásokon – mondta Csécs Teréz, a múzeum osztályvezetője az MTI-nek.

A szakember jelezte, hogy az érdeklődők magukkal vihetik saját sérült tárgyaikat, amelyeknek javításához konkrét segítséget kaphatnak a foglalkozások vezetőitől. Utóbbiak tanácsokkal is szolgálnak a tekintetben, hogy mit lehet még otthon rendbe hozni a könnyen beszerezhető, illetve a háztartásban meglévő eszközökkel, s milyen jellegű sérülések rendbe tételét célszerű már szakemberre bízni.

A másfél órás foglalkozásokat csütörtökönként délelőtti és délutáni időpontban tartják a múzeum műhelyeiben. A délelőtti programokon elsősorban a kisgyermekes szülőkre számítanak. A gyerekekre óvónő felügyel, amíg édesanyjuk egy lapjaira szétesett könyvön vagy akár egy kerámiatál letört fülének visszahelyezésén dolgozik.

Az első foglalkozásra május 9-én kerül sor.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés