bezár
 

irodalom

2013. 05. 02.
A Bookline bemutatja: idén is Margó Irodalmi Fesztivál
2013. június 6-9.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esterházy, Grecsó és Térey is fellépnek a június 6-9. között harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Margó Irodalmi Fesztiválon. Több tucatnyi ingyenes program várja az irodalom és a zene rajongóit a város különböző részein.

prae.hu

Az irodalom is lehet izgalmas, szórakoztató és vonzó – ezt igyekszik, egyre nagyobb hatásfokkal bizonyítani a 2011-ben elkezdett irodalmi fesztivál, a Margó és ez az, ami miatt a minőséget és sokszínűséget képviselő Bookline is aktívan együttműködik a szervezőkkel ebben az évben is.

Ez a rendezvény – ahogy Grecsó Krisztián fogalmaz – „arról beszél, hogy ez a város mozgásban van. És nekünk, akik többnyire csak állunk benne, most kicsit olyan, mintha futószőnyegen, mozgólépcsőn állnánk”.

A Margó, „az egyszerű ötletek szellemes fesztiválja” idén is behálózza a fővárost programok tucatjaival. Ankert, Akvárium, Castro, Holdudvar – csak néhány a Margó helyszínei közül, ahol Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Térey János, a friss Aegon-díjas Barnás Ferenc és a híres, álnéven pubikáló krimiszerző, Kondor Vilmos is kiemelt zenés, színházas esteken szerepel majd, önálló programokkal. Cserna-Szabó András és Elek Ferenc főzni fognak, Nyáry Krisztián új szerelmi történetekkel és vetítéssel készül. 

A Margó Fesztivál csúcsprogramjaként várja a nagyérdeműt az Irodalom éjszakája, hogy újra láthassuk, milyen vibráló, érdekes és izgalmas a magyar kortárs irodalom. Tizenöt különleges helyszínen olvas fel tizenöt író, költő, slammer zenészekkel és színészekkel társulásban. Az írók családtörténetét boncolgató Rokonok-esten Esterházy Péter és fia, a képzőművész Marcell beszélnek apáról, fiúról, családról, irodalomról, alkotásról és egymásról. A fesztiválon mutatja be első – a Bookline gondozásában megjelent- regényét D. Tóth Kriszta, aki édesanyja történetéből írt könyvet Jöttem, hadd lássalak címmel.

A Margó Fesztiválon a zene és az irodalom kapcsolata minden eddiginél fontosabb lesz. Keresztury Tibor felolvasóestjén Víg Mihály lép majd fel.  Závada Péter, Simon Márton és Sirokai Mátyás verses estjének ritmusát és hangulatát a Belle Belle atmoszférikus, utazós, filmszerű szintetizátorzenéje és vetítése határozza meg. A honi popkulturális események legizgalmasabbika, a kortárs költők és pop-rock zenészek összjátéka, a Rájátszás új párokkal és Takács Eszter bevonásával készül az ingyenes koncertre. A Margón lesz továbbá slam poetry és a Fesztivál adja a keretét a School Slam döntőjének is. A Rájátszás-produkció egyébként már kapható  kompaktlemez formájában is, ráadásul egy fotókkal gazdagon illusztrált interjú-, és dalszöveg kötetbe “burkolva”, a Bookline Könyvek jóvoltából.
 
Budapest, 2013. május 2.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés