bezár
 

art&design

2013. 05. 02.
Össztűz Agárdon
2013. május 3. (pénteken) egész nap, tűzgyújtás este 19 óra, Agárd tópart, Szabadstrand
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál díszvendége a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Össztűz projektje, az elnevezés a kötőanyag nélkül felépített és a tűzzel együttesen működő köztéri plasztikát és az ehhez tartozó eseményt fedi.

prae.hu

A tűz, mint médium a kortárs művészet igen kedvelt és gyakran alkalmazott eleme.

Az Össztűz projekt egy kötőanyag nélkül felépített és a tűzzel együttesen működő köztéri plasztikát és az ehhez tartozó eseményt jelent, amely immár meghatározó hagyomány a kortárs magyar művészeti élet palettáján.

A BKF Művészeti Képzésének hallgatói Koleszár Ferenc, a BKF kerámia szakirány vezetőjének koordinálásával, hatalmas összművészeti vállalkozásba vágták a fejszéjüket: a különböző szakok – művészeti ágak – közreműködésével együttesen hozzák létre az élő ÖSSZTŰZ projektet az agárdi tóparton. A BKF kerámia szakirányos hallgatói mellett helyet kap a fotográfia szakosok friss vizualitása is.

Az Össztűz projektet idén is a helyszín adottságaihoz igazítják az alkotók, az agárdi Szabadstrandon több művészeti médium-együttes jelenlétét is tetten érhetjük. Az Össztűz helyszínén napközben a helyiek és a fesztiválra látogatók bekapcsolódhatnak az építésbe, és lehetőségük nyílik kipróbálni, milyen stencillel nyomot hagyni a téglán. A péntek esti tűzgyújtás után az Össztűz tégláit helyi civil szervezetek kapják meg.

Az Össztűz projekt lényege, hogy a téglából épített több méteres térplasztikák a tűz által új értelmezést nyernek.

Az Össztűz arra keresi a választ, hogy egy téglából és tűzből épített köztéri művészeti – saját élményeink hozzáadásával –, hogyan tudunk újraértelmezni a tűz fénye, hője, hangja, illata, ritmusa, plasztikája segítségével.

Az Össztűz célja felületet teremteni olyan kortárs művek megvalósítására, amelyek tematizálják a tüzet és a kész projektet a széles nyilvánosság is megtekintheti.

Az Össztűz érinti a public art, a land art, a kortárs művészeti projekt és a művészeti event területeit is.

"A tűz ellentmondásos jelenség. Egyszerre személyes és univerzális, melegít és büntet. Egyaránt kapcsolódik a megfoghatatlanhoz és a materiálishoz, ezért tud megfelelni a kémikus és a filozófus, a tanult ember és az álmodozó számára is. Mindezek lehetővé teszik számos művészeti formában történő megjelenítését." /Gaston Bacherald/

Az Össztűz mellett a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál kiemelt fellépői Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar és a Honvéd Táncszínház, de a gasztronómia szerelmesei a halas és vadas finomságok mellett belekóstolhatnak a környékbeli borokba és az íncsiklandozó pálinkákba is.

A Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon számos szabadidő program: sárkányhajózás, kenu-, kerék-, és hajótúra, madárles, solymászbemutató, horgászverseny, szabadvívás várja az érdeklődőket. És minden este utcabál, népzene, rock, pop, operett, cigányzene, akrobatika, tánc.

Helyszín: VI. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
Időpont: 2013. május 3–5. (péntek, szombat, vasárnap)
Össztűz: május 3., pénteken egész nap, tűzgyújtás este 19 óra
Agárd tópart, Szabadstrand

Információk:
http://bkf.hu/ossztuz
https://www.facebook.com/ossztuz
http://ossztuz.blogspot.hu/
http://velenceitofeszt.hu/
http://visitvelenceito.hu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés