bezár
 

art&design

2013. 05. 01.
Nyilvános ülést tartanak a Veszprém megyei várkapitányok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első ízben látványos, a nyilvánosságnak szánt ülést tartanak a Veszprém megyei várkapitányok, akik lóháton vonulnak május 8-án az egyik helyszínről a másikra, Nagyvázsonyból Sümegre.

prae.hu

Az országosan egyedülálló rendezvény, a megye hét várkapitányának nyilvános kétnapos ülése május 7-én Nagyvázsonyban, a Kinizsi várban kezdődik - mondta el az MTI-nek Balassa Balázs, a Veszprém Megyei Várak Egyesületének (korábban: Veszprém Megyei Várak Főkapitánysága) elnöke, Szigliget várkapitánya.
   
Nagyvázsonyban Csesznek, Csobánc, Somló, Sümeg, Nagyvázsony, Szigliget és Várpalota küldöttsége megtekinti a várat, majd 18 órakor megkezdődik a nyilvános várkapitányi ülés, amelyen az érdeklődők megfogalmazhatják és feltehetik a várakkal kapcsolatos kérdéseiket. Este nyolckor fegyver- és harcászati bemutató szórakoztatja az egybegyűlteket, majd szabadtéri vacsora zárja a napot.
   
Másnap, május 8-án reggel 10 órakor a várkapitányok és kíséretük lóra pattannak és elindulnak Sümegre; a tervek szerint 16 órakor érkeznek a bemutató térre. Itt a hét várkapitány köszönti a házigazdát, majd fél ötkor ünnepélyes várkapitányi ülést tartanak, amelynek keretében Döbrönte várát felveszik az egyesület tagjai közé. Az összejövetel lovagi torna megtekintésével és közös vacsorával zárul.
   
A rendezvény üzenete az, hogy a várkapitányok komolyan gondolják a hagyományőrzést, nemcsak hirdetik, hanem mindennapjaiknak is része az - fogalmazott Balassa Balázs. Hozzátette: szeretnék tudatosítani az emberekben, hogy váraik ismét élő várak; közös munkájuk eredményeképpen a várak újjáépülnek, és történelmünk emlékhelyeivé válnak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés