bezár
 

film

2013. 04. 30.
Hámori Gabriella a legjobb
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vizsga című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díját nyerte Hámori Gabriella a belgiumi Liége filmfesztiválján.

prae.hu

Magyar sikerrel zárult a hétvégén a belgiumi Liége-ben megrendezett filmfesztivál. Hámori Gabriella a legjobb színésznő díját vehette át vasárnap este Michel Galabru francia színészlegendától, a nemzetközi zsűri elnökétől Bergendy Péter A vizsga című filmjében nyújtott alakításáért.

A Liége-i „Policier” filmfesztivált, melynek különlegessége, hogy bűnügyi filmeket és krimiket vonultat fel programjában, 7. alkalommal rendezték meg április 25-28. között.

A vizsga című 56-os ügynökfilmben Hámori Gabriella a főszereplő Nagy Zsolt szigorúan titkolt szerelmét játssza, az alakításért korábban New Yorkban és Los Angeles-ben is díjazták. A Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi igazgatósága A vizsga című film forgalmazási jogait már számos országban értékesítette, köztük Ausztráliában, Új-Zélandon és Spanyolországban.

Bővebb információ:
http://festivaliege.be 
http://filmunio.hu/filmker1.php?lang=hu&id=964

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés