bezár
 

film

2013. 04. 29.
Hetvenhat magyar film a Mediawave-en
23. MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Együttlét, 2013. április 30. - május 4., komáromi Monostori Erőd
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az április 30-án induló 23. Mediawave magyar filmprogramjában 76 film szerepel, stílusok szerinti és tematikus válogatásban. A hazai mozikedvelők nagyjátékfilmek híján 37 kisjáték-, 12 animációs-, 2 tánc-, 4 zenei- és 21 dokumentumfilmet láthatnak majd.

prae.hu

Az április 30-án kezdődő Mediawave Film és Zenei Együttlét nemzetközi és speciális filmjei mellett 76 mozgóképből álló magyar filmprogram is helyet kap. A kisjátékfilm blokkban 2012-es filmeket láthat a közönség, az animációs kisfilmek nagy része a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről érkezett, szintén tavalyi alkotások. A legkülönfélébb technikai megoldásokat használó animációk hagyományosan a legnézettebbek a Mediawave-en.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/C0GSMtBQN10" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az idei központi téma, a nőiség mellett a kisebbségi, illetve háborús témákat boncolgató filmeket és dokumentumfilmeket is beválogattak a programba. A háborús menekültekről, revízióról, kitelepítésekről szóló dokumentumfilmek mellett terítékre kerülnek a Vajdaság pálinkafőző néphagyományai, és a magyar bajusz, mint a hazaszeretet és a férfiaság szimbóluma. A Mediawave saját készítésű filmjein keresztül betekintést nyerhetnek a nézők az Alapítvány két éves roma integrációs ifjúsági műhelyeibe, és a roma zene újraértelmezéséről készített összefoglaló dokumentációkba.

A zenei filmekről szóló blokkokban dokumentumfilmet láthatnak a PG Csoport zenekarról, szubjektív portrét a Megasztár 5-ben megismert Fivérek együttesről, és a Kárpát-medencei népzenék közös gyökereit jazz improvizációkkal aktualizáló Balogh Kálmánról és a Gipsy Cimbalom Bandről.

<iframe src="http://www.daazo.com/embed/175aa538-8c27-11e2-84b1-2c4138874152?large" frameborder="0" width="420" height="315"></iframe>

A fesztiválon több film alkotójával személyesen is találkozhatnak a mozizók, Komáromban lesz többek közt Papp Gábor Zsigmond (Én is téged, nagyon), Ulrich Gábor (Tulipán), Vízkeleti Dániel (Szörnyetegek), Balla Gábor (Gordon) és Halász Glória (Vasfüggöny) is.

A részletes program a honlapon található:
http://mediawavefestival.hu/?nyelv=hun

Facebook-oldal:
https://www.facebook.com/mediawavefestival 


Leadben látható kép: 
Lakos Nóra: Magyar bajusz


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés