bezár
 

film

2013. 04. 29.
Első Bhutáni Filmfesztivál a Művész moziban
2013. április 30. Művész mozi, 1066 Budapest, Teréz körút 30.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2013. április 30-án a budapesti Művész mozi ad otthont a világ Első Bhutáni Filmfesztiváljának, amelyet a Magyar Bhutáni Baráti Társaság kezdeményezett.

prae.hu

A 20 egyedileg válogatott filmből álló program jól reprezentálja a hazánkban ismeretlen minőségi bhutáni filmtermést a dokumentumfilmektől, a rövidfilmeken át a nagyjátékfilmekig, melyeket tapasztalt, sokszor nemzetközi díjakat nyert rendezők vagy éppen fiatal, kísérletező filmesek készítettek.

A bhutáni és külföldi alkotók között találhatják a Bhutánban forgatott A kis Buddha című filmben résztvevő Khyentse Norbut, vagy a Hét év Tibetben című filmben Brad Pitt mellett a tinédzser dalai lámát alakító Jamyang Jamtsho Wangchukot.

Ez a különleges fesztivál nem csak a meglepően friss és őszinte bhutáni filmművészet, hanem egy egész ország bemutatására vállalkozik. Egyedülálló lehetőséget teremt arra, hogy a nézők megismerjék a távoli Bhutáni Királyság kultúráját, művészetét, ősi tradícióit, mindennapjait, a Bruttó Nemzeti Boldogság koncepciót, a buddhista hagyományokat, az érintetlen természeti szépségeket éppúgy, mint a modernizáció és globalizáció szülte kihívásokat.

A filmek mellett, a reinkarnációról, a Bruttó Nemzeti Boldogságról, a bhutáni dokumentumfilmezésről és Bollywood hatásáról szóló szakértői kerekasztalbeszélgetések, tea-sarok és egy fotókiállítás is várja az érdeklődőket, megmutatva azt is, hogy mi, magyarok, hogyan látjuk ezt a csodálatos és tiszteletreméltó országot.

Meghívott előadók: Jaksity György közgazdász, Vajdovich Györgyi filmtörténész, Hidas Gergely és Zentai György indológusok illetve Arun Bhattarai fiatal bhutáni filmkészítő.

Jegyek:

1) KARSZALAG

Az egész fesztiválra érvényes karszalag csak 2500 Ft. Ezt elővételben vagy aznap lehet megvenni a mozi pénztárában. Már most.

2) JEGY

Egy-egy filmre vagy több rövidebb filmből álló blokkra érvényes jegy ára 900 Ft. Ezt többféleképpen lehet beszerezni:

- a mozi pénztárában személyesen
- megrendelve a +36 1 459 50 50-es számon
- megrendelve vagy rögtön megvásárolva a www.muveszmozi.hu oldalon

A fesztivál különlegessége és az ülőhelyek limitált száma miatt érdemes a karszalagokat és jegyeket elővételben megvenni. A költségek levonása után megmaradó bevétel egy része a Magyar Bhutáni Baráti Társaság munkáját támogatja.

További részletek és jegyrendelés a www.muveszmozi.hu oldalon vagy a +36 1 459 50 50-es számon.

Facebook-oldal: LINK.



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés