bezár
 

színház

2013. 04. 27.
Hippolyt: Mohácsi-rendezés a Belvárosi Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kulka János, Csákányi Eszter és Elek Ferenc főszereplésével, Mohácsi János rendezésében mutatják be a Hippolyt című előadást a Belvárosi Színházban július 4-én.

Szkéné színház

Zágon István Hippolyt című színművét a Mohácsi testvérek átdolgozásában láthatja a közönség - olvasható az Orlai Produkciós Iroda MTI-hez eljuttatott közleményében.

"A baj nem jár egyedül. Ha valaki a Rózsadombon kényszerül villát venni, annak az élete csőstül megváltozik: a Rolls-Royce szerviz egy rablás, a vörös kaviár méregdrága, a Dom Perignon pezsgő borsos... És ha ráadásul az ember lánya valaki olyasvalakibe szeret bele, akinek az Isten is teremtette, akkor végleg elkél némi segítség" - olvasható a Hippolyt avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál című előadás ismertetőjében.

A Mohácsi testvérek átirata Zágon István színdarabjából készült, amelyből Nóti Károly is írta a 1931-ben bemutatott Hyppolit, a lakáj című filmvígjáték forgatókönyvét. Az eddigi színpadi adaptációk a film alapján születtek, ez a darab azonban a Zágon-féle színmű mai színpadi változata.

"Nagy öröm számunkra, hogy Mohácsi János rendezésében egy olyan új bemutatónk lesz, amely megtalálja az utat az emberekhez és úgy szól a máról, hogy az előadás közben eszünkbe se jut, csak utána döbbenünk rá - Ez akár a szomszéd utcában is játszódhatott volna!" - idézi a közlemény Orlai Tibor producer szavait.

Hippolytként Kulka Jánost láthatja a közönség, Schneider Mátyás szerepét Elek Ferenc, a feleségét pedig Csákányi Eszter alakítja. A további szerepeket Téby Zita, Pál András, Nagy Viktor, Mertz Tibor, Pető Kata és Boros Anna játssza. Az előadás díszlettervezője Khell Zsolt, a jelmez Remete Krisztina munkája, a dramaturg Perczel Enikő.

A darabot a Belvárosi Színházban mutatják be, de a nyár folyamán Balatonföldváron, Tihanyban, Pécsett, Kőszegen és Siófokon is láthatja a közönség.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés