bezár
 

film

2013. 04. 25.
Ma kezdődnek az Orosz Filmnapok a Puskinban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc játékfilm és egy animációs válogatás várja a kortárs orosz filmművészet rajongóit mától négy napon át a budapesti Puskin moziban.

prae.hu

Az Orosz Filmnapokon első ízben a Szocsi Filmfesztivál, a Kinotavr műsorából is szerepel egy csokorra való alkotás. A rendezvény vendége lesz a fesztivál programigazgatója, Sitora Alijeva.
   
A vetítéssorozat csütörtökön a Ködben című háborús drámával kezdődik, amelyet a 20. Titanic Filmfesztivál közönsége is láthatott a közelmúltban.
A vasárnapig tartó programban a bemutatják a Kinotavr fesztiválon rendezői díjjal jutalmazott Élni! című produkciót, a velencei filmfesztiválon Arany Oroszlán díjjal kitüntetett Faust című drámát, A lázadás napját, amely egy válságba jutott tanár lázadásának tanulmánya és a Legyen meg az ő akarata című családi drámát.
   
Látható lesz továbbá a 2008-as pénzügyi válságra reagáló Marxnak című társadalmi dráma, az orosz hétköznapok világának fonákját lefestő Mai mesék, valamint a Téli utazás című misztikus film, amely egy eltűnt fiát kutató anyáról szól. A tucatnyi animációs alkotást felvonultató blokkot szombaton nézhetik meg az érdeklődők.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés