bezár
 

zene

2013. 04. 23.
Petruska András egyszemélyes zenekarának születésnapja a Muzikumban
2013.05.03. péntek, Muzikum Klub & Bisztró, 1088 Budapest, Múzeum utca 7.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Petruska András egyszemélyes zenekara a 2013. május 3-án 20 órai kezdettel a Muzikumban ünnepli harmadik születésnapját, vendégelőadó Csemer Boglárka "BOGGIE", a produkciót felvezeti Gyertyán Balázs bűvész.

prae.hu

Egy szál gitár, egy szál ének – ezt látja a szem, mégis egy komplett zenekart hallani a háttérben. A rend, hogy mit látsz és mit hiszel el neki, már a felvezető bűvész produkciójában is teljesen felborul. A zenekartagok elbújtak a színfalak mögött, vagy ügyes playback? A valóság sokkal izgalmasabb ennél: éppen Petruska András egyszemélyes zenekarának koncertjén veszel részt.

Petruska András koncertjei a hamisítatlan, egyedi játéktechnika, a szakmai virtuozitás és a határtalan fantázia, a humor ötvözetei. Ennek az összetettségnek köszönhetően olyan, mintha egy soktagú zenekar muzsikálna, míg valójában egyedül András áll a színpadon és amit használ az csupán a gitárja és önmaga.

"Sok éve új zenei utakat keresvén azon gondolkodtam, vajon lehet-e egyedül is igazán szórakoztató koncertet adni. 2010 májusára lett egyértelmű a válasz számomra, hogy igen. Haladok előre az úton, kíváncsian előre az ismeretlenbe, néha elfelejtek hátra nézni, néha elbotlom egy-egy akkordban, de nagy örömmel megyek tovább, keresem a meglepetéseket."

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/Hy_jiXVOHpA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A három éve indult szóló pályafutása alatt és a háta mögött álló, több mint 300 klub- és fesztivál fellépéssel, valamint két kiadott kislemezzel rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött. 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott, továbbá előadott a TEDxYouth@Budapest konferencián is. A 2012-es évet az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában kezdte.

András estjén vendégként működik közre Csemer Boglárka "BOGGIE", aki egy olyan zenei világot képvisel és mutat meg, mely ritka a magyar előadók körében. BOGGIE könnyedén mozog mind a jazz, mind a pop világában, de legfőképp annak határmezsgyéjén. Kisugárzásával, franciás bájával, csengő hangjával egy érzelmekkel, gondolatokkal teli világba kalauzol bennünket. A fiatal előadók olyan elragadó és sajátos dalokat játszanak, melyeket napok múlva is magunkban dúdolunk még.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/fnjWc2f_aJM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hogy most mindezt a játékot egy egyébként is határokat feszegető, egyszerre régies és modern, néhol komoly, máskor játékos, akár egyenesen saját komolyságát kifigurázó, színes arculatú, régi palotaépület díszes stukkói alatt hallgathatja a közönség még különlegesebb koncertélményt ígér.

A Muzikum színpadán Petruska András produkcióját Csemer Boglárka "BOGGIE" vendégszereplésével Gyertyán Balázs bűvész vezeti fel. "A legtöbb bűvész csak egy laikus, nyuszival a névjegykártyáján" – idézi Balázs a magyarországi bűvészet állóvizének felkavarását célul kitűző blogja hasábjain Darwin Otiz szavait. "Nem a világot akarjuk megváltani, pusztán létrehozni egy közösséget, egy felületet, ahol (…) közelebb hozhatjuk a csodát a hétköznapi emberekhez". S hogy lesz-e kalap, nyuszi – érdemes a saját szemeddel meggyőződnöd róla.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gatDqHjTbBw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Részt vennél a koncerten? Jelezd a Facebookon!
https://www.facebook.com/events/162795197219959/

Helyszín:
Muzikum, 1088. Budapest, Múzeum utca 7. (Kálvin térig 3-as metróval vagy 47/49-es villamossal, onnan gyalog 1 perc, a Nemzeti Múzeum jobb oldalánál).

Jegyek:
800 HUF

Kezdés:
20:00

Hang:
Meyer Sound

Linkek:
www.petruskaandras.hu

www.boggieofficial.com

www.muzikum.hu

http://undergroundmagic.blog.hu/authors/Gyerty%C3%A1n%20Bal%C3%A1zs

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/_-Gpu5rUvco" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés