bezár
 

zene

2013. 04. 23.
Kismamákat vár az Operaház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az anyák napját megelőző szombaton, május 4-én délelőtt hagyományteremtő szándékkal, KismaMatiné címmel rendeznek előadást az Operaházban, amelyre 300 várandós kismamát, illetve kispapát várnak.

prae.hu

Idén a nagy sikerű Shakespeare-adaptáció, A makrancos Kata című balettelőadásra igényelhetnek jegyet a gyermeket váró párok - közölte a dalszínház sajtófőnöke, Várkonyi Judit kedden az MTI-vel.
   
A kismamák az anyaknapja@opera.hu címen regisztrálhatnak a Magyar Nemzeti Balett május 4-i előadására. A tavaly elhunyt koreográfus, Seregi László balettje igazi színházi élményt ígér azoknak is, akik most ismerkednek a balett műfajával.
   
Az Operaház tájékoztatása szerint május 2-án indul az OperaKaland program, amelynek keretében évente több tízezer középiskolás láthat opera- vagy balettelőadást. Idén Erkel Hunyadi László című operájára épül a program, amelynek első előadássorozatára 335 iskola jelentkezett szerte az országból.
   
A huszonöt előadásra csaknem huszonhétezer diák jut el térítésmentesen a megújuló Erkel Színházba. Az Operaház által életre hívott, szervezett és finanszírozott programot a MÁV támogatja, a vidéki diákok 90 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a fővárosba, a BKK pedig kedvezményes tanulójegyeket biztosít.
   
A közlemény arra is kitér, hogy az Opera Facebook-oldalának látogatói keddtől egy játékon vehetnek részt: három plakátot kell kiválasztani, ezek előtt fotót készíteni magukról, családtagjukról vagy barátjukról.
 
A legfantáziadúsabb képeket megjelenítik a dalszínház közösségi oldalán. A legtöbb szavazatot kapó kép szereplőjéről az Opera kreatív csapatának segítségével műtermi plakátfotót készítenek, ami az ország három kiemelt pontján óriásplakáton jelenik meg, még májusban. A fotókat a plakatarc@opera.hu címre várják.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés