bezár
 

irodalom

2013. 04. 23.
Felolvasóest és beszélgetés a házasság megőrzéséről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A házasság megőrzéséről szóló pályázat két díjazott írásából olvasnak fel részleteket és a szerzőkkel beszélgetnek kedden egy író-olvasó találkozó keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Boráros téri fiókintézményében.

prae.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázatra mintegy ezer alkotás érkezett, ebből ötven írást díjazott a négytagú szakmai zsűri. Az író-olvasó találkozón Nemes Sándornéval, a Nemes negyven év Nemessel című írás szerzőjével, valamint Körömi Ferenccel, a Játszma még tart című pályamű alkotójával Bíró Gergely, a bíráló bizottság egyik tagja, a Magyar Napló szerkesztője beszélget.
   
"Megkérdezem a szerzőktől, milyen tanulságokkal szolgált számukra, hogy házaséletüket és azzal kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket összefoglalták" - mondta Bíró Gergely az MTI-nek. 
   
Kitért arra, hogy mivel egyre több házasság megy tönkre, a szerzők személyes történetükkel a házasélet megőrzése mellett adhatnak - nem tanító jelleggel - egyfajta iránymutatást a fiataloknak.
   
A pályaművekben a legalább negyven éve házasságban elő nők vagy férfiak vallottak a közös életről, annak örömeiről, nehezebb időszakairól és arról, miként őrizhető meg ez a kapcsolat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés