bezár
 

irodalom

2013. 04. 22.
Újságírói díj a pszichiátriai problémákkal küzdők bemutatásáért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy Ildikó, a Vas Népe és Nagy Zsuzsannna, az Elitmed újságírója vehette át idén az Antistigma-díjat a pszichiátriai problémákkal küzdők bemutatásáért.

prae.hu

A Nyitnikék - Magyar Antistigma Kezdeményezés harmadik alkalommal ítélte oda az elismerést azoknak az újságíróknak, akik objektív ábrázolásukkal, a tényekhez ragaszkodó, de empatikus megközelítésükkel sokat tettek a pszichiátriai problémákkal küzdők pozitívabb megítéléséért - közölte az Ébredések Alapítvány hétfőn az MTI-vel.
   
A kezdeményezéshez csatlakozott civilek és magánemberek minden évben azokat a szakembereket díjazzák, akik segítő kezet nyújtanak egy meg nem értett csoportnak, áttörnek a társadalom építette sztereotípiák falán és eredeti ábrázolásmódjukkal lehetővé teszik, hogy az olvasók újragondolják elképzeléseiket egyes pszichiátriai problémákról.
   
Nagy Ildikó, a Vas Népe újságírója Intapusztára - Benedek István dokumentum-regénye, az Aranyketrec helyszíne - tett látogatását örökíti meg. Az "Itt nem betegek, hanem emberek vannak" című cikk bemutatja azt a mélységes emberséget, amely a gyógyítás lényegi eleme.
   
Nagy Zsuzsanna orvosoknak, egészségügyi szakembereknek szóló írásai segítenek a szakmai körökben előforduló diszkrimináció csökkentésében. Az újságíró a szakemberek megkérdezése mellett néha civileket is megszólaltat, átfogóan és személyközpontúan kezeli a mentális betegségeket és az azzal élőket. 
   
A díjakat a IX. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferencián adták át Budapesten.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés