bezár
 

art&design

2013. 04. 20.
Sigalit Landau Magyarországon
2013. április 26., 18h, Mélycsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Műcsarnok/Mélycsarnok értesíti a kedves érdeklődőket, hogy Sigalit Landau betegsége miatt nem tud Budapestre utazni, ezért a 2013. április 26., péntek 18 órára tervezett tárlatvezetés és előadás elmarad. A program várhatóan a kiállítás záró hétvégéjén valósul meg, a pontos időpontról később adnak tájékoztatást.
A Velencei Biennálén és a kasseli Documentán is szereplő világhírű izraeli képzőművész Budapestre látogat a jövő héten, 2013. április 26-án, pénteken18 órakor a Mélycsarnokban találkozhat vele a közönség.

Sigalit Landau a Mélycsarnokban megrendezett önálló kiállítása alkalmából érkezik Budapestre. Április 26-án, pénteken este 18 órától a művésznő kalauzolja körbe a látogatókat a Mozgástér című tárlatán, majd az előadóteremben beszél munkáiról, aktuális és korábbi projektjeiről. Sigalit Landau előadására Uri Asaf költő és festőművész reflektál.

A tárlatvezetés és az előadás angol nyelvű, de igény esetén magyar nyelvű tolmácsolást is biztosítanak. A tárlatvezetés idején hosszabb nyitva tartással várja a Mélycsarnok az érdeklődőket, 19 óráig látogatható.

Sigalit Landau: Mozgástér, enteriőrkép
Fotó: Yoram From


Sigalit Landau (1969) jeruzsálemi születésű, Tel-Avivban élő képzőművész számos nemzetközi szereplést és elismerést tudhat magáénak: többek között részt vett a X. kasseli Documentán és két alkalommal is képviselte Izraelt a Velencei Biennálén. Videóiban, különböző technikával készült szobraiban, installációiban tradicionális szimbólumokat használ: a víz, a homok, a dinnye, a cukor vagy éppen az egyszerre megőrző és pusztító hatású só e művekben rendre az emberi létezés paradox mivoltát közvetítik. Landau munkáinak visszatérő eleme a kör, a körforgás. Akár filozófiai, akár politikai kérdéseket tesz fel, azokat mindig költői módon fogalmazza meg; alkotásaiban a mosógépben hánykolódó ruhák, a leeső olajbogyók, a só hatására kifakadó görögdinnyék pirosló húsa az emberi létezés metaforáivá válnak.

A Mélycsarnok Mozgástér című kiállítása Sigalit Landau első önálló magyarországi bemutatkozása. A tárlaton a művész legújabb videómunkái láthatóak, kiegészülve korábbi művekkel.

A program támogatója az Izraeli Kulturális Intézet Budapest.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés