bezár
 

film

2013. 04. 19.
Az Átrium Film-Színház és a Budapest Film bemutatja: Almodóvar Maraton az Átriumban
2013. április 20. Átrium Film-Színház, 1024 Budapest, Margit körút 55.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különleges maraton várja áprilisban a filmrajongókat: 3 film – 3 hangulat – egy rendező az Átrium Film-Színházban. Pedro Almodóvar három filmje egy csokorba fűzve, 35mm-es filmszalagról, az utánozhatatlan filmszínház-hangulattal megspékelve. A filmek után sangria és buli.

prae.hu

PROGRAM
Április 20. szombat:


16:00
Megtört ölelések

18:30
A bőr, amelyben élek

21:00
Szeretők, utazók *Premier film*

UTÁNA:
Sangria és buli kifulladásig

JEGYÁRAK:
jegy (1 film): 1100.-
bérlet (3 film): 2900.-

Mindhárom filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A hangulatot garantálja: Átrium Film-Színház & Budapest Film. További részletek az esemény facebook oldalán! Az esemény 16 éven aluliaknak nem ajánlott.


Megtört ölelések

Egy férfi, aki teljes sötétségben ír, él és szeret, tizennégy évvel ezelőtt egy brutális autóbaleset áldozata lett Lanzarote szigetén. A balesetben nem csak a szeme világát veszítette el, hanem élete szerelmét, Lenát is. Ez a férfi két nevet használ: irodalmi álneve Harry Caine, azaz Hurrikán - így írja alá irodalmi műveit, történeteit, forgatókönyveit. Valódi neve pedig Mateo Blanco. Ezen a néven éli életét, és rendez filmeket. Ha éppen nem rendez, csak azzal a gondolattal tudja túlélni sorsát, hogy Mateo Blanco meghalt a szigeten imádott Lenájával együtt.

A Megtört ölelések című film 12 éven aluliak számára nem ajánlott.


A bőr, amelyben élek

Amióta felesége egy autóbalesetben megégett, Dr. Robert Ledgard, a kiváló plasztikai sebész életét az emberi bőrrel kapcsolatos kutatás tölti ki. Tizenkét év után laborjában sejtterápiával előállított egy olyan bőrszövetet, amely ellenálló minden sérüléssel szemben. Kísérleteihez szüksége volt egy alanyra, egy megbízható segédre, és arra, hogy félretegye az összes etikai aggályát. Utóbbi nem okozott problémát, segítőtársa is akadt Marilia, a születése óta vele élő házvezetőnő személyében; kísérleti nyula pedig egy gyönyörű fiatal nő, Vera, aki a villa foglya.

A bőr, amelyben élek című film 16 éven aluliak számára nem ajánlott.


Szeretők, utazók

"A Szeretők, utazók egy csapat emberről szól, akik egy repülőgépen ragadnak, a külvilágtól elzártan. A forgatókönyvet úgy kezdtem el írni, mint egy komikus szösszenetet, és végül egy morális, verbális és irreális vígjáték lett belőle." Almodóvar legújabb filmje a 80-as éveket idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra.

A Szeretők, utazók című film 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Jegyfoglalási lehetőség:

Elektronikusan:
Az atriumfilmszinhaz.hu oldalon vagy a szervezes@atriumfilmszinhaz.hu címen.

Helyszínen:
Hétköznap 10.00-20.00-ig, hétvégén délelőtti előadások esetén egy órával az előadás kezdése előtt, délutáni előadás esetén 14.00 órától. Ha hétvégén nincs előadás, a jegypénztár zárva tart.






nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés