bezár
 

film

2013. 04. 19.
Lore: Közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítés április 25-én
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíjasa, a Lore május 2-án kerül országosan a mozikba, de április 25-én, 18 órakor a Művész moziban premier előtt látható. A vetítés további különlegessége, hogy közönségtalálkozó követi: a vendég az alkotás címszereplője, Saskia Rosendahl.

prae.hu

A színésznő a Lorétól függetlenül tartózkodik Budapesten: Baltasar Kormákur rendezésében (Vérvonal, Csempészek, 2 kaliber) forgatja az HBO számára a The Missionary című, hidegháborús közegben játszódó sorozat pilotepizódját, amelyben fővárosunk ismét Kelet-Berlint jeleníti meg. A mindössze 19 éves, de már Ausztráliában és Stockholmban is díjazott Rosendahl a megfeszített munka ellenére vállalta, hogy részt vesz a fődíjas alkotás premier előtti vetítésén, április 25-én, csütörtökön 18 órakor a Művész moziban (1066 Budapest, Teréz krt. 30.), és a filmet követően örömmel válaszol a nézők kérdéseire. A beszélgetés moderátora Csákvári Géza, a Népszabadság újságírója lesz. Jegyelővételre a http://muveszmozi.hu/mozimusor oldalon van lehetőség.

Az ausztrál-német koprodukcióban készült Lore a Titanicon aratott győzelmet megelőzően több filmfesztiválon megfordult és Ausztrália ezt az alkotást nevezte idén az Oscar-díjra. A film Rachel Seiffert azonos című, Booker Díjra jelölt regényén alapul, melynek magyar kiadása a Gabo Kiadó gondozásában a napokban debütált a Könyvfesztiválon. A vetítésre 1.000 forintért lehet jegyet váltani, az eseményen a könyv is kedvezményes áron megvásárolható.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/oj3MGRIpbGI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Lore (16) országos mozibemutatója május 2., forgalmazza a Mozinet Kft.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés