bezár
 

zene

2013. 04. 19.
Kocsis Zoltán először lép fel külföldön betegsége óta
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zágrábban vezényel péntek este Kocsis Zoltán. A Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója szeptemberi szívműtétje óta először szerepel külföldön, a Zágrábi Filharmonikusok élén.

prae.hu

Berlioz Benvenuto Cellini nyitánya, Schubert IX. (nagy) C-dúr szimfóniája mellett Rahmanyinov II. zongoraversenye hallható a Lisinski koncertpalotában, a versenymű szólistája a horvát sztárzongorista, Lovro Pogoleric. 
   
Lovro Pogorelic zenész családban nevelkedett. Tizenhárom évesen adta első hangversenyét, két évvel később már a romantikus irodalom egyik legnehezebb alkotását, Schumann zongoraversenyét játszotta. 
   
Franciaországban, Svájcban, Nagy-Britannia, Kanada, Japán, Oroszország, Egyesült Államok lépett fel, tanít a zágrábi Zeneakadémián, alapítója és művészeti vezetője, a PagArtFestivalnak. 
   
Berlioz Benvenuto Cellini című operája monumentális mérete miatt sikertelen, de nyitánya a koncertprogramok egyik legnépszerűbb darabja. A második zongoraverseny Rahmanyinov életének kudarcokkal teli periódusában keletkezett, a virtuozitást követelő mű Pogoleric ragyogó és virtuóz és egyéni kadenciával hangzik el. 
   
A hangversenyt Schubert IX. szimfóniájának "éteri hangjai" zárják a koncertpalota honlapja szerint, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy a ház rezidens zongoristájának idei Kék-ciklusában kiemelkedő esemény a Kocsissal való együttműködés.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés