bezár
 

irodalom

2013. 04. 18.
Elkészült Polgár Judit Sakkpalota című tankönyve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Polgár Judit nemzetközi sakknagymester új tankönyvének segítségével tanulhatnak sakkozni a következő tanévben az általános iskolák első osztályosai.

prae.hu

A fotókkal és Polgár Zsófia grafikáival illusztrált Sakkpalota 1 című képességfejlesztő sakktankönyv és munkafüzet a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó) gondozásában készült el. A köteteket a kiadó beadta az Oktatási Hivatalnak jóváhagyásra - közölte a kiadvány kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.
   
Mivel a Nemzeti alaptantervben 2013-tól már a képességfejlesztő sakk is választható tantárgy az iskolákban, a sakktankönyvek ősztől segíthetik az új tantárgy oktatását. 
   
A sorozatban tanári kézikönyv is készül kiegészítő eszközökkel, mozgásos játékleírásokkal, kereszttantárgyi hivatkozásokkal és képességfejlesztő feladatokkal. A munkafüzetek mellékletében sakkdominó, sakkpénz és a gyerekek első sakk-készlete is helyet kap. 
   
A Sakkpalota című tankönyvcsalád a Polgár Judit Sakk Alapítványa a Képességfejlesztésért által több év alatt, pedagógusok és gyerekek bevonásával kidolgozott, hivatalosan is elfogadott kerettantervre épül. Az egyedülálló módszertani programot az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására dolgozták ki.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés