bezár
 

art&design

2013. 04. 17.
A Holdudvar villanásai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Holdudvar Galéria a 2013-as szezont a vizuális új média-művészetnek szenteli, és hónapról hónapra igyekszik fiatal magyar képzőművészek, videóművészek és filmesek alkotásait bemutatni.

prae.hu

A kiállítótérben megjelenő videók havonta változnak, elsőként Szigeti G. Csongor médiaművész PULSE (Villanások) című videóinstallációja lesz látható 2013. április 9-től. Egy pulzáló fénycsővel szerelt hirdetőtábla, az útkereszteződésben villogó sárga fény, lerobbant troli hátsó lámpája, az éjjelnappali bolt figyelemfelkeltő ünnepi kivilágítása, buhera kapcsolószekrény ledje a kapualjban, vagy egy kiállítótérben haldokló neoncső... mind olyan tipikus jelenségek, amelyekre csak néhány kivételes, abszurd helyzetben adódik meg a rácsodálkozás lehetősége.
Szigeti G. Csongor: PULSE (Villanások)Az elhagyatott urbánus terek, helyiségek, a járművek, gépek, eszközök különböző villogó jeleket bocsátanak ki, sok esetben emberi jelenlét nélkül is működnek, beláthatatlan ideig. A pulzálás életjelnek tűnik az élettelen környezetben, mely a periodikusan kibocsátott fények által kis időre megmutat, formát ad, majd újra elrejt valamit.

Szigeti G. Csongor: PULSE (Villanások)
A kiállítás megtekinthető: 2013. április 19. – május 26.
Megnyitó: 2013. április 19. 19:00
Megnyitja: Kaposi Dorka kurátor
Holdudvar Galéria
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés