bezár
 

irodalom

2013. 04. 15.
A Park Könyvkiadó csatlakozott a Libri Kiadói Csoporthoz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Libri Kiadói Csoport a gondozásában megjelenő közel 200 új könyvvel és az egymilliárd forintos éves árbevétellel már 2012 év végére a hazai könyvpiac egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált. A csoport korábbi tagjaihoz idén áprilisban csatlakozott a Park Kiadó is.

prae.hu

Az alig kétéves Libri Kiadó 2012-ben megalakította a Kolibri gyerekkönyvkiadót, majd a csoporthoz került a Diafilmgyártó Kft., és még ugyanebben az évben a csoport megvásárolta a Márai Sándor és Weöres Sándor életművét is gondozó Helikon Könyvkiadót. 2013 áprilisában a 25 éves múlttal rendelkező Park Könyvkiadó is csatlakozott a csoporthoz.

A Libri Kiadói Csoport a tervek szerint néhány hónapon belül zárt részvénytársasággá alakul. Az átalakult szervezet igazgatótanácsának elnöke Rochlitz András, a Park Könyvkiadó eddigi ügyvezetője, tagjai pedig Halmos Ádám és Sárközy Bence lesznek. Munkájukat a Nyugati téri Libri-házban végzik, ahová néhány hónap múlva a Park Kiadó munkatársai is beköltöznek.

„A Park Kiadó alapítása óta eltelt közel 25 év alatt számos átalakulást éltünk meg. Egy dolog azonban nem változott: a szemléletünk, amely szerint a kiadott könyveink színvonala mindennél fontosabb. Ennek a szemléletnek köszönhetjük mindazt, ami ma meghatározza a Park Kiadót. Az a célom, hogy ezt a szellemiséget a jövőben is képviselni tudjuk, ezért egy olyan szakmai szövetségest kerestem, amely ebben a tekintetben is partnerünk lehet. A Libri Kiadói Csoporttól nem csak elvi garanciát, hanem a csoportosulás első embereként konkrét felhatalmazást is kaptam ennek megvalósításához” – nyilatkozta Rochlitz András a csatlakozással kapcsolatban.

Halmos Ádám a változásokkal kapcsolatban elmondta: „Az így létrejövő kiadói szövetség már a tavalyi évben elérte az egymilliárd forintos árbevételt, amely a tervek szerint az idei évben tovább növekszik. A Libri Kiadói Csoport az évente megjelenő több mint 200 új könyvével az egyik vezető és meghatározó szereplője a hazai könyvkiadásnak. Szintén jelentős változás, hogy a Helikon Kiadó élére Szász Zsolt, a Cartaphilus Kiadó korábbi igazgatója került. Szász 20 év után hagyta ott az általa alapított Cartaphilus Kiadót, hogy a klasszikus szerzői életműveket gondozó Helikonhoz csatlakozzon. Célja, hogy a Helikon Kiadónak az elmúlt évtizedekben megszerzett rangját tovább erősítse. Értékteremtő, szép könyveket kíván készíteni, ami egyaránt jellemezte a Cartaphilus és a Helikon tevékenységét.”

A Park az 1990-es években természeti könyvekkel (David Attenborough), páratlan, vizualitásra épülő, színes gyermek- és ifjúsági könyvekkel (Szemtanú, Első pillantásra), kertészeti, lakberendezési, önsegítő pszichológiai (Hétköznapi pszichológia) sorozatokkal, újszerű menedzserirodalommal vált ismertté. Az ezredforduló táján Kepes András könyveivel elsőként vontak be ismert tévés személyiséget a könyvkiadásba, új divatot teremtettek a perszonalizált szakácskönyvek terén Stahl Judit, Jamie Oliver, Keith Floyd könyveivel. Jól ismertek a szüléssel és gyermekneveléssel foglalkozó kiadványaik (Az a 9 hónap, Szuperdada), a Parknál jelent meg a Lonely Planet útikönyvsorozat 30 kötete és Török András Budapest Guide-ja, de Anne Frank naplójának csorbítatlan szövegű kiadása is. Az elmúlt években inkább történelmi, zenei tárgyú vagy az egészséges életmódot támogató kézikönyvekkel jelentkeztek.

www.libri-kiado.hu


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés