bezár
 

irodalom

2013. 04. 14.
Kiosztották a József Attila vers- és prózamondó verseny díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több kategóriában osztották ki a X. József Attila országos vers- és prózamondó verseny díjait a szombat este Tatabányán.

prae.hu

A Magyar Versmondók Egyesülete vasárnap közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a költészet napja alkalmából rendezett vers- és prózamondó versenyen az első helyen Tóth Péter kunszentmiklósi tanár, versmondó végzett. A második helyezett a szakmai zsűri döntése alapján Szépligeti Mátyás, a harmadik Tóth Benedek Ernő és Süveg Szilvia lett.

A zsűri elnöke Vasy Géza irodalomtörténész, a Magyar Írószövetség korábbi elnöke volt, munkáját segítette Sebő Ferenc előadóművész, zeneszerző; Tóth Zsuzsanna színházpedagógus, Kiss László rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke és Zalán Tibor költő, író.

Az összegzés felidézi, hogy legközelebb 2015-ben rendezik meg a József Attila országos versenyt. Az idei viadalról a versenyzők egy-egy kézzel írt idézettel díszített kővel a zsebükben térhettek haza.

A versengés pénteken kezdődött, a résztvevőknek hat verssel kellett nevezniük: hármat a névadó József Attila, egyet pedig a mai magyar irodalom képviselőinek műveiből választhattak és idén még két költeményt Weöres Sándor alkotásaiból kell előadniuk.

A közlemény idézi Vasy Géza irodalomtörténészt, a Magyar Írószövetség korábbi elnökét, aki a vers missziójának fontos állomásaként jellemezte az immár húszéves múltra visszatekintő versenyt, amelyet kétévente rendez meg a Magyar Versmondók Egyesülete, az írószövetség és társszervezeteik.

A szombati gálán átadták a Magyar Versmondók Egyesülete saját elismeréseit is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés