bezár
 

színház

2013. 04. 12.
Nyílt vitát kér Fekete Györgytől a FESZ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyílt levélben fordult a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) elnöksége Fekete Györgyhöz, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnökéhez, hogy nyílt vita segítse a tisztánlátást a magyar kulturális finanszírozás jelenének és jövőjének megítélésben.

Szkéné színház

A FESZ az MTI-hez pénteken eljuttatott levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Magyar Művészeti Akadémia a kulturális irányításban "elsőrangú szerepet" szerzett, befolyása ráadásul folyamatosan, nehezen átlátható módon növekszik.
   
A tömörülés szerint a nyílt vitát az teszi szükségessé, hogy az MMA eddigi működése is "számos kérdést, aggályt" vetett fel, és "a kormányzati nyilatkozatok alapján már a közeljövőben köztestületük további erőteljes expanziója várható az állami kulturális forrásosztás és irányítás területén".
   
"Szándékaink szerint így egyenlő feltételek mellett, a nyilvánosság bevonásával, higgadtan és tárgyilagosan teremthetnénk lehetőséget a magyar közkulturális állapotok, és abban az MMA által betöltött szerep értékelésére" - áll a dokumentumban, amely arra kéri Fekete Györgyöt, hogy egy külön rendezvény keretében, előre rögzített szabályok és feltételek mentén folytassák le a vitát.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés