bezár
 

irodalom

2013. 04. 11.
Megújul a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megújul a debreceni Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum kiállítótere, és az intézményben helyezik el a már korábban bezárt helyi irodalmi múzeum anyagát.

prae.hu

"A város január elsejétől vette át mint fenntartó a megyei önkormányzattól a Déri Múzeumot és a hozzá tartozó Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumot. Debrecen a jövőben nemcsak fejleszti, hanem a fiatalok számára is szeretné vonzóvá tenni múzeumait" - mondta Somogyi Béla (Fidesz), a város kulturális alpolgármestere a csütörtöki sajtótájékoztatón.
   
Angi János, a Déri Múzeum igazgatója bejelentette, hogy csütörtökön, a város napján ismét kitárta kapuit a látogatók előtt a Medgyessy múzeum, amelyet 2012 decemberében technikai okok miatt kellett bezárni. A szobrász hagyatékát őrző, ismét megnyílt életmű-kiállítás 2014-ben a műtárgyvédelmi előírásoknak megfelelő és művészettörténeti jelentőségéhez méltó kiállítóteret kap, átalakítják a klímaberendezést és a sötétítő rendszert.
   
A Medgyessy múzeumban kap helyet az új irodalmi múzeum. Ennek állandó tárlatán egyebek mellett Csokonai-, Fazekas-, Petőfi-, Arany-, Ady- és Tóth Árpád-kéziratokat, színház- és sajtótörténeti anyagokat láthat a közönség, de kiállítják Kölcsey Ferenc végrendeletét, Kazinczy híres nyelvészeti-irodalmi pályaművét, illetve Jókai Mór Sárga rózsa című regényének eredeti példányát is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés