bezár
 

film

2013. 04. 11.
Az Ébredéssel zár a 20. Titanic Filmfesztivál
2013. április 5-13., 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rufus Norris Ébredés (Broken) című filmjének vetítésével zárul a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A megrázó angol filmdráma főszereplője Eloise Laurence, Cillian Murphy (28 nappal később, Eredet) és Tim Roth (Ponyvaregény, Négy szoba). Az április 5-13. között tartó fesztiválon 74 filmet láthatott a hazai közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait, sőt egy világpremiert is.

prae.hu

Rufus Norris megrázó drámájában, az Ébredés (Broken) című, Észak-Londonban játszódó filmben a vagány ifjú hölgy, a tizenegy éves Skunk (Eloise Laurence) számára a nyári szünet épp csak elkezdődött, csupa remek program várna rá. Ehelyett szemtanúja lesz annak, ahogy a szemben lakó, otromba Mr. Oswald szinte agyonveri Ricket, a kedves, kicsit zavarodott fiút, aki szintén a szomszédban lakik. Skunk ártatlanságának ezzel befellegzett. Apja (Tim Roth) igyekszik segíteni félelmein, de az otthon, a környék, az iskola – mégis mind álnok tereppé válik számára, ahol a boldog gyermekkori bizonyosság helyét átveszi a kétség, és egy bonyolult, meghasadt világ képe. Skunk utolsó vigasza Rickkel való kimondatlan barátsága, de végül egy olyan választás elé kerül, amelyben neki kell döntenie: marad-e ebben a most megismert világban, vagy elhagyja örökre.

A film elnyerte a British Independent Film Awardot a Legjobb Angol Független Film kategóriában.

A Titanic Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, mely 2005-óta versenyfesztiválként is működik. A fesztivál az elmúlt 20 évhez hasonlóan 2013-ban is átfogó, sokszínű válogatást adott a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén 74 filmet láthatott a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait.

www.titanicfilmfest.hu
www.facebook.com/titanicfilmfest

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés