bezár
 

irodalom

2013. 04. 11.
Ma tartják a Versmaratont
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma, a költészet napján tartják a Versmaratont: a Thália Színház Mikroszínpadán Az év versei 2013 című kötetben szereplő csaknem száz költő olvassa fel műveit 11 és 23 óra között. Többek között Ágh István, Csehy Zoltán, Filip Tamás, Gál Sándor, Kemény István, Mezey Katalin, Nádasdy Ádám, Orcsik Roland, Pollágh Péter, Tóth Erzsébet, Tóth Krisztina, Vasadi Péter és Vári Fábián László.

prae.hu

A Magyar Napló Kiadó szervezésében megvalósuló rendezvényt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitja meg, az eseményről a közmédia is beszámol. A Mikroszínpadon olvassák fel a költők verseiket, majd a Thália Látványstúdióban a közmédia munkatársai beszélgetnek az alkotókkal. A közmédia A hely című műsora is kitelepül, hogy a Tháliában zajló monstre rendezvény kulisszatitkait ismertesse meg a nézőkkel.

A Kossuth Rádió weboldalán (www.mr1-kossuth.hu) élő videoközvetítés formájában bárki bekapcsolódhat a Versmaratonba, így olyan iskolák diákjai is hallhatják-láthatják a kortárs költőket, akik a távolság miatt nem tudnak Budapestre utazni.
   
A Kossuth Rádióban többször élőben kapcsolják majd a Versmaratont, a Petőfi Rádióban egész nap megzenésített versek lesznek hallhatók, emellett a Bartók Rádióban is megemlékeznek a költészet napjáról. Az idén is megszületik a felolvasó költők nagy, közös verse, amelyet egy hosszú papírtekercsre írnak majd. A Versmaratonon elhangzó szövegek a költők saját hangján bekerülnek a közmédia archívumába.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés