bezár
 

irodalom

2013. 04. 10.
Közös szavalás és versmaraton Gödöllőn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több százan szavalják egyszerre József Attila egyik versét a költészet napja alkalmából a gödöllői főtéren csütörtökön, míg a városi könyvtárban rendhagyó versmaratont és játékkal fűszerezett szecessziós kiállítást rendeznek.

prae.hu

A gödöllői rendezvények közül a csütörtök reggel 9 órakor kezdődő versmob lesz a leglátványosabb, hiszen szerdáig már több mint kétszázan jelezték: ott lesznek a főtéren, hogy egyszerre mondják el József Attila Születésnapomra című versét a költő, illetve a hozzá kapcsolódó ünnep előtt tisztelegve - mondta Fülöp Attiláné, a programokat szervező városi könyvtár vezetője az MTI-nek.
   
A gördülékeny produkció érdekében néhány moderátor kihangosítva diktálja a szavalás ütemét, a versszöveget mindenki kézhez kapja.
   
Fél tízkor maratoni szavalással folytatódik a program a könyvtárban, amelynek honlapján már nagyon sokan jelentkeztek. A szervezők annyit kértek, hogy minden alkalmi szavaló lehetőleg az 1900-as évek elején született, szecessziós életérzést tükröző költeményt "vigyen magával", hiszen Gödöllőn idén e stílus jegyében zajlanak az úgynevezett tematikus év rendezvényei, de bármilyen kedvenc verset elfogadnak.
   
Az este 6 óráig tartó versmaraton lényege, hogy egyszerre hatan ülnek le egy asztal köré, majd fél óra alatt mindannyian elmondják kedvenc versüket, aztán következik az újabb hatos csoport, és így tovább, miközben a történteket a város két pontján (a zeneiskolában és a művészetek házában) online követhetik nyomon az érdeklődők.
   
Csütörtökön 17 órakor szecessziós utazás a könyvtárban címmel kiállítás nyílik, amely a társművészetekbe is bepillantást enged. A könyvek, fotók, plakátok, kották, szórólapok és elektronikus dokumentumok a könyvtár szinte valamennyi helyiségét elfoglalják, úgy, hogy az emlékek között kalandozva egy öt állomásos játékba is bevonják az érdeklődőket. Aki mind az öt, egy-egy sajátos témához kapcsolódó feladványt megfejti, a végén az úgynevezett verstornyot fogja tudni összerakni - mondta a könyvtárvezető.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés